Laatste nieuws:
Drugscriminaliteit binnen onze zone

Drugscriminaliteit binnen onze zone

Drugsgebruik is een wereldwijd probleem met verschillende trends en uitdagingen. Ook in onze zone is er helaas geen ontkomen aan.


Van januari tot april 2024 stond onze politiezone voor een uitdaging met maar liefst 28 dossiers. Deze dossiers omvatten verschillende misdrijven met betrekking tot verdovende middelen.

Hierbij een overzicht van de 4 meest voorkomende feiten:

  • Wederrechtelijk bezit van verdovende middelen
  • Verkopen of te koop aanbieden van verdovende middelen zondermachtiging
  • Teelt van drugs
  • Het gebruik van verdovende middelen vergemakkelijken, te bezwarende of kosteloze titel, ten aanzien van meerderjarigen
  • Kalmthout heeft het hoogste aantal drugsfeiten, namelijk 12. Daarna volgt Essen met 9 drugsgerelateerde incidenten. In Wuustwezel zijn er 7 drugsfeiten geregistreerd. 3 meldingen kwamen binnen via het anonieme drugsmeldpunt.

Het doel van het anoniem drugsmeldpunt is om bij te dragen aan een veilige en zorgzame samenleving. Ze richten zich op dumpingen, drugslabo’s en cannabisplantages. Mocht je ’s nachts plotseling activiteit zien in een leegstaand huis in de buurt of een vreemde geur ruikt, kan je dit melden aan het anoniem drugsmeldpunt via https://www.drugsplantageontdekt.be/melden.

Bron: Politiezone Grens
Foto: PixaBay

Facebook7
Twitter
Follow Me
Tweet