Laatste nieuws:
De vijf meest gemaakte fouten bij behangen

De vijf meest gemaakte fouten bij behangen

Behangen een onoverkomelijke klus? Of een fluitje van een cent? De waarheid ligt in het midden. Behangen is alleszins meer dan wat papier tegen de muur kleven. Maar met de juiste voorbereiding kan het bijna niet mislopen. Zo pak je de meest gemaakte fouten aan.

1. Slecht gekozen én gerekend

Behangpapier kiezen? Dat kan een uitdaging zijn. Er bestaan duizenden soorten en maten, in alle kleuren en patronen. Ons advies? Ga voor je eigen stijl én zorg ervoor dat het behangpapier past bij de ruimte. Een retropatroon kan in de winkel mooi ogen, maar wordt vaak té druk in je eigen woonkamer.

Keuze gemaakt? Dan is het tijd om te rekenen: hoeveel meter behangpapier heb je nodig? Met onze tips maak je geen rekenfoutjes.

2. Muren niet voorbereid

Behangen, dat doe je op een goede ondergrond. Denk niet te snel dat je onvolkomenheden snel kunt verbergen met je behangpapier, want niets is minder waar. Vul alle scheurtjes en gaten op, schuur alle uitstulpingen weg, en maak je muur volledig schoon en droog voor je start met behangen.

3. Geen bescherming en weinig plaats

Behangerslijm kan hardnekkige vlekken achterlaten. Maak de te behangen ruimte dus volledig leeg en dek je vloer helemaal af met plasticfolie of karton. Plaats je werkstation centraal in de ruimte. En leg op die plek alle werkgerei en behangmateriaal netjes bij elkaar liggen.

4. Niet het juiste materiaal

Degelijk materiaal is het halve werk. Wat heb je juist nodig?
-trapladder en loodlijn
-breekmes, houten meter en een rechte lat om het behangpapier netjes te snijden
-schraper om overtollige lijm te verwijderen
-behangtafel en -borstel
-schuurpapier om oneffenheden in je muur weg te werken
-plastic spatel of verfrol om het papier aan te drukken

Behang ook niet in je nieuwste outfit. Draag werkkledij en aangepaste schoenen die je achteraf netjes kunt schoonmaken.

5. Verkeerd begonnen is half verloren

Alles gekocht, berekend en afgedekt? En klaar om te starten? Nog één belangrijke tip: start nooit in een hoek. Waarom? Omdat in geen enkele woning de hoek voor de volle 100% recht is. Werk dus met een loodlijn. Zo ben je zeker dat je behangpapier overal helemaal recht hangt. Veel succes!

Bron: Zimmo.be
Foto: Pxhere

Facebook36
Twitter
Follow Me
Tweet