Laatste nieuws:
Chris Bakker - Hobby muziek spelen en (koor)zang

De bijzondere hobby van… Chris Bakker!

Muziek is voor veel mensen belangrijk, voor afleiding, hobby of om op te dansen. Muziek speelt bij Chris Bakker (54) sinds zijn jeugd al een heel belangrijke rol. Later hielp muziek hem bij moeilijke periodes in zijn leven en vond er zijn troost en rust in.

Sporten en muziek spelen

“Mijn moeder zei altijd: ‘Je moet een sport beoefenen en iets met muziek doen.’ Mijn broer en ik kwamen terecht bij het kinderkoor van de kerk. Mijn broer is daar maar even bijgebleven en ik tot ik naar de muziekschool ging. Toen was ik negen. We mochten ook een muziekinstrument leren bespelen en mijn broer koos piano, ik gitaar. Dat vond ik een leuk instrument.”

Heerlijk om muziek te maken

“Voor je gitaarles gaat nemen, word je eerst getest of een gitaar wel het juiste instrument voor je is. Ze kijken dan of je hand groot genoeg is. Het moeilijke van een gitaar is dat de tonen niet achter elkaar liggen, zoals bij een piano. Bij een gitaar liggen die op verscheidene plekken met verschillende snaren. Het is heerlijk om muziek te maken en het instrument te bespelen. Het geeft me ook rust en ik kan er mijn emoties in kwijt.”

De bijzondere hobby van Chris Bakker

Experimenteren op de piano

“Omdat mijn broer pianoles had, hadden we thuis een piano waar ik op ging experimenteren. Als ik een melodie speelde, ging dat puur op gehoor net zoals ik bij gitaar deed en nog steeds doe. Vind ik een melodie mooi, dan gaat het spelen automatisch, maar vind ik die niet mooi, dan zal het nooit lukken. Om die reden ben ik ook nooit naar het conservatorium gegaan. Na negen jaar ben ik met de lessen gestopt en heb nog wel pianoles gehad. Mijn niveau lag al veel hoger dan dat van de lessen, maar ik vond het muzieklezen vreselijk en daarom ben ik er mee opgehouden.”

Chris Bakker hobby muziek spelen en zang - (c) Noordernieuws.be 2020 - HDB_1999
Met zijn lieve partner Kitty Rubbens
Spelen bij een jongerenkoor

“Op mijn zeventiende ben ik als gitarist bij een jongerenkoor begonnen, waar ik na een jaar basgitaar ging spelen. Het jaar daarna vroeg de dirigent of ik het koor kon begeleiden op de piano en dat heb ik achttien jaar gedaan. Het was een jongerenkoor, dus er komt een moment dat je er mee op moet houden. Bij het koor heb ik mijn vrouw leren kennen en toen ik er mee stopte, is zij er ook mee gestopt. We hebben daarna twee jaar gezongen bij ‘Nootwaar’, maar door tijdgebrek zijn we daarmee ophouden. Al die jaren ben ik gitaar blijven spelen. Het was mijn rustpunt, dat voelde ik. Het was ook mijn enige uitlaatklep nadat mijn vrouw op nog redelijk jonge leeftijd plotseling overleed…”

Twee koren

“Na een jaar belde iemand van het koor ‘Inspiration’ met de vraag of ik drie maanden kon invallen. Die drie maanden zijn ondertussen nu al tien jaar. Mijn lieve vriendin Kitty Rubbens zingt daar nu ook bij, met veel plezier. Naast piano spelen zing ik ook in het koor. Het genre is tamelijk uitgebreid: populair, musicals, kerkliederen, … Je kan zeggen: liederen die iets te vertellen hebben. Zes jaar nadat ik daar ben begonnen, belde een ander koor om daar piano te komen spelen. Dus nu speel ik bij twee koren piano, gitaar en accordeon.”

“Muziek is alles voor me. Denk aan de song ‘Music was my first love (and it will be my last) van John Miles’. Muziek is voor mij net zo belangrijk als de lucht die ik inadem.”

NN

Foto’s en filmpje: Kitty Rubbens, Noordernieuws.be

Hebt u ook zo’n bijzondere hobby waar u graag eens over wilt vertellen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina en we nemen u graag een interview af. Het is niet noodzakelijk dat u in Essen of omgeving woont.

Facebook132
Twitter
Follow Me
Tweet