Laatste nieuws:
De feestdagen, hoe positief kijken we er tegenaan

De feestdagen, hoe positief kijken we er tegenaan?

We plaatsten de oproep: Hoe ga jij positief de feestdagen in?. Het blijkt dat veel mensen echt proberen er iets van te zullen maken, maar sommige reacties waren kenmerkend voor dit jaar en deze periode. De feestdagen staan normaal in het teken van gezelligheid, warmte en elkaar opzoeken. Nu dus niet.

Moeilijk en teleurstellend

Bij onze vorige oproep over onze positieve ervaringen tijdens de lockdown begin dit jaar, kwamen beduidend meer opgewekte reacties binnen. Het feit dat onze feestdagen ‘afgepakt’ worden, is voor veel mensen een enorme domper. De Kerst bijvoorbeeld, is voor sommigen nog belangrijker dan hun verjaardag. Maar de verjaardagen mochten ook niet gevierd worden, nu de feestdagen niet, er blijft dus bar weinig over. Reacties als: ‘Valt er nog te feesten, wij slaan Kerstmis over dit jaar, voor mij hoeft het allemaal niet’, zeggen genoeg. Daaruit spreekt zo duidelijk dat het echt een moeilijke periode is, die synoniem staat aan een enorme teleurstelling: de hoop op gezellige dagen die bruut is afgepakt.

Blij dat ze gezond zijn

We proberen er het beste van te maken en veel mensen zijn blij dat ze gezond zijn en hopen dat zij en hun familie dat mogen blijven. Anderen maken het gezellig met hun partner, hun kinderen, met extra lekker eten en drinken. Of het advies: “Houd het even vol iedereen dan kunnen we hopelijk volgend jaar terug samen komen, zoals voor covid. Er zal altijd een leven voor en een leven na covid zijn. Probeer positief te denken, trek je wandelschoenen aan en maak een stevige wandeling en je komt als herboren terug!!!” Of een koppel dat het viert met de moeder van 93, ouders die spelletjes doen met de kinderen en een leuke film kijken.

Prachtige Kerstgedachte

Een reactie die eruit sprong was: “Nodig een eenzame uit… wij hebben in onze nabijheid iemand die helemaal alleen is. Geen ouders geen kinderen. Ze zit vaak alleen, komt weinig buiten. We mogen 1 contact uitnodigen. We wilden niet kiezen tussen onze kinderen en ouders. Dus kozen we haar. Niemand moet alleen thuis zitten met Kerst! Wij voelen ons hier goed bij en zij is gelukkig! Meer moet dat niet zijn!”

Heel verdeeld, maar nooit negatief

De reacties zijn dus heel verdeeld, maar, heel opvallend, nooit negatief. Soms wat verdrietig, maar vooral de wens dat iedereen maar gezond mag blijven kwam heel vaak terug. Iets waar we met z’n allen voor moeten zorgen. We zijn allemaal coronamoe en het draagvlak wordt steeds kleiner, dat is een feit. De ‘afgepakte’ feestdagen helpen er niet aan mee en het feit dat kinderen onder de twaalf ook ineens een knuffelcontact blijken te zijn, zorgt voor heel veel boosheid en onbegrip. Mensen die tot zover alle maatregelen hebben opgevolgd, dreigen nu de handdoek in de ring te gooien. Probeer het beste van te maken en laten we met de jaarwisseling allemaal toosten op een beter, gelukkig en vooral gezond 2021!

NN

Facebook47
Twitter
Follow Me
Tweet