Laatste nieuws:
Bregtje en Jessica Broos - Hobby Twirling

De bijzondere hobby van…. Bregtje en Jessica Broos!

Twirling is de opvolging van majorette en ondanks dat we het allemaal kennen, is het als sport tamelijk onbekend. Bregtje en Jessica Broos, allebei 17, waren op zoek naar een hobby. Een hobby die ‘anders’ was. Een paar vriendinnen op school deden al aan twirling en ze besloten naar een showavond te gaan.

Bregtje en Jessica Broos - Hobby Twirling - (c) Noordernieuws.be - HDB_2124s

We waren meteen verkocht

“We zaten achter in de zaal”, vertelt Bregtje. “Rechts achter ons was een deur, ineens ging die open en iemand begon heel hard te roepen, waarop een groep naar binnen kwam marcheren. Op het podium was al een andere groep bezig met hun baton (de ‘stok’ waarmee gewerkt wordt). Die combinatie was zo bijzonder, dat we meteen verkocht waren. Ook wat ze met de stok deden was fascinerend.”

De bijzondere hobby van.... Bregtje en Jessica Broos

Combinatie stok en dans is heel cool

“Twirling is iets heel speciaals”, vult Jessica aan. “Niet veel mensen kunnen het of weten zelfs maar wat het is. De combinatie van dans en een ijzeren stok is heel cool. We besloten het ook te doen en namen een proefles bij Sandra Konings van Twirling De Heidebloem, die had dat zelf ook gedaan. Toen was het nog geen twirling maar majorette. Bij zo’n eerste les mag je nog niet met je baton gooien. Ze leggen het uit en samen maak je de bewegingen die je thuis moet oefenen. We kregen het advies om dit vooral niet binnen te doen, want die batons kunnen serieus schade aanrichten!”

Bregtje en Jessica Broos - Hobby Twirling - Medailles - (c) Noordernieuws.be - HDB_2111s

The show must go on
“In het begin ging het heel moeizaam, je laat je baton ook vaak vallen. Maar naarmate je het meer onder de knie krijgt, gaat het vanzelf. We zaten toen onder de blauwe plekken en nu soms nog. De baton kan verkeerd op je terechtkomen, op je hand, je knie, je gezicht en de eerste keren doet dat echt pijn. Maar heel apart, je went aan die pijn. Bij Jessica is wel eens een stuk van haart tand afgebroken. Bij een show kreeg iemand de baton op haar hoofd, maar ‘the show must go on’, anders kost het je punten. Ze had een grote buil op haar hoofd, maar ze liet niets merken.”

“Bij een show kreeg iemand de baton op haar hoofd. Ze had een grote buil maar liet niets merken!”

De bijzondere hobby van.... Bregtje en Jessica Broos4

Duo en solo
“Na vier jaar zijn Bregtje en ik ‘duo’ gestart. Dan voer je samen een show op en gooi je naar elkaar, doe je dingen rond elkaar, …. Dat bevalt keigoed en het voordeel is dat je thuis op elk moment kan oefenen. Na twee jaar ben ik ook solo gestart, omdat ik fanatieker ben. Bij een show kies je je eigen liedje en ben je niet afhankelijk van degene met wie je optreedt. Bij De Heidebloem trainen we vier à vijf uur per week. Thuis oefenen we beperkt omdat de grond daar niet vlak genoeg voor is. Soms regelt onze moeder een zaaltje waar we samen met anderen kunnen oefenen.”

“Onze medetwirlers zijn eigenlijk familie geworden, buiten de lessen trekken we veel met elkaar op”

Gevarieerde hobby

“In deze omgeving is Twirling De Heidebloem de enige twirlingclub, in combinatie met Fanfare De Heidebloem. Volgend jaar, in 2021, bestaan ze honderd jaar. Twirling is een heel gevarieerde hobby en onze medetwirlers zijn eigenlijk familie geworden. Buiten de lessen trekken we ook veel met elkaar op.”

De bijzondere hobby van.... Bregtje en Jessica Broos3

Proeflessen

“Binnenkort, op 23 en 30 september zijn er van 16:30 tot 17:30 proeflessen voor mensen die hier ook kennis mee willen maken. Die zijn in Den Blijdenberg, Wuustwezelsteenweg 19, Nieuwmoer. Ook voor kinderen en jongeren met een beperking is er een team. Voor hen zijn de proeflessen op alle donderdagen in september, van 18:30 tot 19:30.”

Jessica Broos - Twirling Sportkampioen Essen - Oorkonde - (c) Noordernieuws.be - HDB_2114

NN

Foto’s: Bregtje en Jessica Broos, Noordernieuws.be
Filmpje: Elke Van Loon

Hebt u ook zo’n bijzondere hobby waar u graag eens over wilt vertellen? Neem dan contact met ons op en we nemen u graag een interview af. Het is niet noodzakelijk dat u in Essen of omgeving woont.

Facebook132
Twitter
Follow Me
Tweet