Laatste nieuws:
Danny Verdonck - Hobby Darten - Darts Cave Essen - (c) Noordernieuws 2023 - HDB_8459

De bijzondere hobby van… Davy Verdonck!

Darten is een eeuwenoude, typisch Engelse sport, die oorspronkelijk vooral in cafés werd gespeeld. Door de jaren heen komt het steeds meer in de belangstelling. Het is niet zomaar ‘een pijltje gooien’, het eist concentratie. Voor Davy Verdonck (49) is het de ultieme sport om bij te ontspannen en zijn hoofd leeg te maken.

Ontspanning

“Darts speel ik al vanaf mijn 18de, met name in het café”, vertelt Davy. “Maar daar zit niet altijd iemand die ook wil spelen en je wilt niet iemand lastigvallen. Ik ben bovendien geen caféganger, althans, niet wekelijks. Dus kwam het darten helemaal stil te liggen. Tegenwoordig werk ik 7 op 7 en had er geen tijd meer voor. Maar je komt toch op het punt dat je je realiseert, dat je ontspanning nodig hebt. Darts staat weer volop in de aandacht en dat bracht mijn vroegere belangstelling voor deze sport weer helemaal terug.”

Darts cave - Hobby van Davy Verdonck - (c) Noordernieuws 2023 - HDB_8442

8 dartborden

“Elektronisch darten heb ik ook gedaan, maar dat is niet echt mijn ding. Twee jaar geleden kwam ik op het idee mijn eigen ‘dart cave’ in te richten, zodat ik met andere liefhebbers meerdere malen in de week kon darten. Met een paar mensen die ik uit het café kende hebben we besloten een eigen clubje op te richten. Dat zijn ook mannen die graag op een vaste plek darten, waar ze altijd terecht kunnen en niet het risico lopen dat het bord al bezet is. We hebben een ruimte ingericht met vier borden, ondertussen zijn dat er al acht, en hebben de inrichting verder uitgebouwd.”

Darts cave - Hobby van Davy Verdonck - (c) Noordernieuws 2023 - HDB_8442

Darts Cave is een erkende vereniging

“We begonnen met tien leden en ondertussen zijn het er veertig, de jongste is dertien, de oudste zeventig. Ik deelde onze club op social media, onze leden brachten geïnteresseerden mee en zo groeide de groep verder, want iedereen die belangstelling heeft is welkom. Ze komen uit Wuustwezel, Stabroek, Brasschaat, Kalmthout, Zundert, Loenhout, … We spelen drie keer in de week, namelijk op dinsdag, donderdag en zondag. In augustus hebben we ons eerste tornooi en in plaats van een alleen een vriendengroep, zijn we nu een erkende vereniging.”

Darts cave - Hobby van Davy Verdonck - (c) Noordernieuws 2023 - HDB_8469
Marc en Davy
Dartclub voor mannen en vrouwen

“Marc Broos is mijn rechterhand en houdt de boel op alle vlakken draaiende. Maar niet alleen hij, alle leden staan 100% achter de club en ik kan altijd op ze rekenen. Het is een grote vriendenclub. Darts was vroeger echt een mannensport, maar tegenwoordig zijn er steeds meer vrouwelijke darters, wij hebben zes vrouwen bij de leden. Het is een enorm leuke sport, je kunt je hoofd leegmaken en je verlegt je grenzen. Bijvoorbeeld: je gooit een bepaald gemiddelde en dat wil je voor het eind van het jaar behoorlijk verhoogd hebben.”

Beter spelen door kennisdeling

“We delen graag onze kennis, zodat anderen ook beter gaan spelen. We zijn natuurlijk geen profs, maar dragen onze liefde voor darts graag over. Onze groep is behoorlijk gegroeid, maar nieuwe leden blijven welkom in onze toffe club. Het enige dat we vragen is dat je onze liefde voor darts deelt en je in onze gezelligheid mee kunt draaien. Dankzij de sponsoring door Verdo keukens hebben we ons dartlokaal in kunnen richten en uit kunnen breiden en mooie clubshirts aan kunnen schaffen.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via dart.cave@telenet.be

Facebook Darts Cave

NN

Facebook68
Twitter
Follow Me
Tweet