Cursus natuurgids Grenspark Kalmthoutse Heide

Cursus natuurgids Grenspark Kalmthoutse Heide

De natuur zit vol verhalen, klaar om verteld te worden. Ben je benieuwd naar wat er allemaal leeft bij jou in de buurt? En wil je ook anderen warm maken voor de natuur? Dan heb je alles in huis om een geweldige natuurgids te worden.

In de cursus natuurgids ontdek je hoe dieren, planten en landschappen samenleven en je krijgt een stevige basis rond ecologie en natuurbeheer. Tijdens de methodieklessen leer je hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en groepen gidst.

De cursus bestaat uit 30 activiteiten, waarvan ongeveer de helft natuurexcursies zijn. De activiteiten worden gespreid over een jaar zodat je de natuur in ieder seizoen leert kennen. Na je eindopdracht krijg je het getuigschrift van natuurgids. De lessen vinden plaats op woensdagvoormiddag van 9 tot 12 uur. De cursus start op 11 september 2019 en loopt tot en met 24 juni 2020.

Inschrijven doe je op http://bit.ly/cursusgids. Het inschrijvingsgeld is 240 euro. Ben je lid van Natuurpunt? Dan krijg je korting en betaal je 216 euro. Als je bij de start van de cursus 25 jaar of jonger bent, betaal je maar 180 euro.

INFO: devroente.omgeving@vlaanderen.be, 03 620 18 30

Bron: gemeente Kalmthout
Foto: Pixabay

Facebook72
Twitter
Follow Me
Tweet