Laatste nieuws:
Container voor papier en karton bestellen

Container voor papier en karton bestellen

In Kapellen kan je vanaf april 2017 je papier en karton aanbieden in een container.
Het is niet verplicht om zo’n container te gebruiken. Je kan papier en karton nog steeds aanbieden in een kartonnen doos of samengebonden met een touwtje.
Je koopt die container – 1 container per gezin – aan bij de gemeente (zie verder) en bijgevolg wordt hij jouw eigendom.
De maandelijkse ophaling van het papier en karton zelf blijft gratis!
Je kan kiezen uit volgende inhoudsmaten:
120 liter
240 liter.

Tip!
Kies bewust welke container je wil. Maak eventueel een inschatting aan de hand van je groene of grijze bak. Let ook wel, hoe groter je container, hoe zwaarder hij – eens gevuld – wordt om te versjouwen. Trouwens, als je container vol is, mag je naast de gele container ook extra papier/karton plaatsen, en dat samengebonden of in een kartonnen doos.
Voor appartementsgebouwen kan er ook gezamenlijk een container van 1.100 liter worden aangekocht.
Voor een container van 120 liter betaal je eenmalig € 25, voor een container van 240 liter € 35. Een gezamenlijke container van 1.100 liter kost € 260.
Je kan zo’n container voor het eerst buitenzetten bij de papier- en kartonophaling van 21 april 2017.

Hoe bestel je zo’n container?
Vul vanaf 1 februari 2017 het e-formulier bestellen container papier/karton in. Daarbij kies je de inhoudsmaat die jij wenst, én kies je de dag waarop je de container komt ophalen op de parking tussen fuifzaal Eskapade en het recyclagepark (Kapelsestraat 235).
Nadat je het e-formulier hebt verzonden, ontvang je een mail met hoe je de container moet betalen (via overschrijving). Let wel, betaal om administratieve redenen ten laatste 1 week voor de dag waarop je de container komt ophalen.

Opmerkingen
Beschik je niet over een computer? Dan kan je ook een container bestellen én betalen (cash of via Bancontact) aan de onthaalbalie van het Administratief Centrum (Antwerpsesteenweg 130).
De 1.100 liter-containers voor appartementsgebouwen kan je niet bestellen via het e-loket. Daarvoor neem je contact op met de gemeente via 03 660 66 00.
Wie fysiek niet in de mogelijkheid is om een container op te halen, kan hem uitzonderlijk thuis laten leveren. Neem daarvoor contact op met de gemeente via 03 660 66 00.
Een container voor papier en karton bestellen kan tot eind april via het e-loket. Daarna kan je er uitsluitend eentje kopen in het recyclagepark (Kapelsestraat 235). En dat vanaf 15 mei 2017. Let wel, op het recyclagepark kan je enkel met Bancontact betalen.

Meer informatie
Meer informatie vind je in de Infofolder. Nog vragen na het lezen van deze folder? Bel het Administratief Centrum (03 660 66 00) of kom even langs (Antwerpsesteenweg 130).

Bron en foto: gemeente Kapellen

JH

Facebook7
Twitter
Follow Me
Tweet