Laatste nieuws:
Coating Vermeulen levert bijdrage aan ontwikkeling beademingstoestellen
Links Stijn Herregodts, rechts Nico Vermeulen

Coating Vermeulen levert bijdrage aan ontwikkeling beademingstoestellen

Na marktonderzoek bleek dat er wereldwijd een tekort aan beademingstoestellen was. Een reden voor Jan Herregodts, spoedarts UZ Gent, en zijn broer ingenieur Stijn Herregodts om in de coronapiek een oproep te sturen via sociale media.

Mobiel beschikbaar apparaat

Jan en Stijn wilden een beademingsapparaat ontwikkelen, dat snel inzetbaar zou zijn en zochten partners om hen te steunen. De huidige toestellen zijn duur en complex. De uitdaging was om een apparaat te ontwikkelen, dat mobiel beschikbaar zou zijn, dus overal te gebruiken en dat op batterijen zou kunnen functioneren.

Gratis coaten van prototypes

Nico Vermeulen van Coating Vermeulen in Stabroek is direct op deze oproep ingesprongen. Coating Vermeulen bestaat sinds 2019 en richtte zich eerst op interieurs en breidde al snel uit naar de metaalsector en de industrie. “Ik heb er altijd een passie voor gehad om iets nieuws te ontwikkelen”, vertelt Nico. “Deze twee heren waren me voor, maar ik wilde graag mijn inbreng hebben en ze steunen. Ik heb op de oproep gereageerd en veel andere bedrijven met mij. Als bijdrage bood ik aan de prototypes gratis te coaten. Er werd een selectie gemaakt en mijn bedrijf hoorde daar ook bij.”

Hoogstwaarschijnlijk goedkeuring

“Ze hebben diverse prototypes gemaakt en het uiteindelijke model, de GUM/4, zal hoogstwaarschijnlijk goedgekeurd worden. Andere bedrijven waren ook begonnen met het ontwikkelen van beademingsapparaten, maar zijn er door de diverse struikelblokken mee gestopt. Vzw Gear Up Medical ging door en ze zijn dus nu zover gekomen en staan aan de eindstreep van een nieuw begin.”

Coating Vermeulen levert bijdrage aan ontwikkeling beademingstoestellen

Eindproduct door ons gecoat

“Dit eindproduct wordt door ons gecoat. Het staal wordt gereinigd voor de behandeling, daarna wordt poedercoating aangebracht en dan wordt het bij 190 graden gemoffeld. Dat geeft een duurzaam product, dat kras- en stootvast is en heel eenvoudig te ontsmetten. Ze focussen zich nu op vijftig a honderd beademingsapparaten per week, die over de hele wereld ingezet zullen worden. Het toestel is snel inzetbaar en ontwikkeld voor mobiele verplaatsingen. Ze kunnen meteen dus meteen in gebruik genomen worden.”

Enorme uitdaging

“Het einddoel is natuurlijk de beademing van patiënten en met de eindafwerking van het product wordt het staal corrosievrij en duurzaam. Wat een nog degelijker eindproduct geeft. Ik ben een jonge en ambitieuze ondernemer, die zijn voetafdruk in de markt wilt zetten. Dit project was een enorme uitdaging voor me, want ik ga voor kwaliteit en persoonlijk contact!”

Coating Vermeulen

NN

Facebook210
Twitter
Follow Me
Tweet