Laatste nieuws:
Charlotte, Nanouck en Ann-Sophie presenteren Clover Limonetta
Vlnr: Charlotte, Nanouck en Ann-Sophie

Charlotte, Nanouck en Ann-Sophie presenteren Clover Limonetta

Zes jaar geleden was gin een hype en nog steeds is het een, voor veel mensen, geliefde drank. Zussen Nanouck, Charlotte en Ann-Sophie Ickroth zijn alle drie ginliefhebbers en besloten een nieuwe smaak uit te brengen: Clover Gin. Ze zijn zo in het traject gestapt en hebben doorheen de tijd alle kennis over bedrijfsvoering opgedaan. En met succes, want Clover gin heeft over de hele wereld afnemers.

Binnen drie maanden uitverkocht

“Het was een idee dat al langer leefde, meer een pop-up idee”, vertellen de zussen. “Onze mamma zat in de glazenbedrukking en kon ons snel helpen. Op dat vlak hoefden we dus geen onderzoek te doen. Om te beginnen was het moeilijk om een juiste smaak te vinden, aangezien we alle drie een andere smaak hebben en we zijn erg perfectionistisch. Toen we zo’n vier ‘begingins’ hadden, hebben we meerdere tastings met vrienden gehouden. Daar is uiteindelijk Clover gin als beste uitgekomen. We wilden 2.000 flessen verkopen en zouden er dan mee opgehouden zijn. We rekenden op een jaar om al die flessen te verkopen, maar uiteindelijk waren ze binnen drie maanden uitverkocht! We hebben er via de social media bekendheid aan gegeven en de plaatselijke drankenhandel waren erg geïnteresseerd.”

Amerika en Japan grootste afnemers

“Ik ben er toen fulltime ingestapt en nu nog”, zegt Charlotte. “Onze mamma werkte op de achtergrond mee en deed de hele boekhouding, wat een enorme klus is. We hebben op veel beurzen gestaan en leveren ook aan luchtvaartmaatschappijen, zoals TUI Fly. Na twee jaar hebben we Clover gin Lucky n°4 ontwikkeld, een iets sterkere gin met een iets sterkere smaak. Dat deden we vooral omdat de vraag vaak kwam of we nog een nieuwe smaak gingen maken. Vorig jaar hebben we een alcoholvrije gin gemaakt: Clover Mineral. We exporteren naar de diverse landen met Amerika en Japan als onze grootste afnemers.”

Webshop

“Tijdens de coronapandemie vielen de leveringen aan de horeca stil, maar onze webshop werd heel druk bezocht. Daar verkopen we, buiten onze dranken, een heel genre aan product gerelateerde artikelen, zoals glazen, onderleggers, rietjes, onderleggers, …”

Clover Limonetta

“Vandaag en morgen presenteren we ook ons nieuwe product: Clover Limonetta, gemaakt van Italiaanse citroenen en de botanische kruiden, die ook in Clover gin zitten. Een heerlijke afsluiter voor een goede maaltijd!”

Wanneer: zondag van 13:00-18:00
Waar: Brasschaatsteenweg 274, Unit B, Kalmthout

www.clovergin.com

NN