Laatste nieuws:
CD&V kandidaat Essen doet aangifte tegen onbekende

CD&V kandidaat Essen doet aangifte tegen onbekenden

Wim Verdijck, kandidaat op de kieslijst van CD&V Essen heeft vanmorgen bij de politie van Essen aangifte gedaan tegen onbekenden. Verdijck werd enkele dagen eerder, op zaterdag 22 september in een Whatsappgroep geconfronteerd met een afbeelding, waarin hij belachelijk werd gemaakt op basis van een uiterlijk kenmerk. Het is niet zo zeer dat de spot met hem wordt gedreven dat hem stoort, maar het feit dat mensen op deze manier worden bespot op basis van uiterlijke kenmerken vindt hij als christen-democraat niet de weg vooruit.

 

Verklaring

In een schriftelijke verklaring geeft Verdijck het volgende aan:

“Op zaterdag 22/9 kwam ik via een whatsapp-groep een afbeelding tegen van een document, waarin een foto van mezelf is gedrukt op een set oorwarmers. Daarboven stond “gratis” en “af te halen in caffé de volksvriend”, verwijzend naar mijn zaak café Volksvriend. De persoon, die deze publiek heeft gemaakt via de whatsapp-groep, heb ik meteen opgebeld met de vraag waar hij deze publicatie heeft gevonden. Hierop meldde hij mij “Dit kwam daarstraks voorbij, maar ik vond het wel goei”. En gelijk heeft hij, want ikzelf vind het ook schitterend gevonden. Hij zou laten weten waar hij deze afbeelding gevonden heeft, maar ik heb nog steeds geen antwoord. Nu dat dit over mezelf gaat til ik er niet zo zwaar aan, maar ik dien wel klacht in tegen onbekenden. Dit om tegen te gaan dat dit als normaal gedrag aanschouwd zou worden. Graag had ik hierover de makers van deze publicatie even gesproken, om duidelijk te maken dat ik als christendemocraat dit niet waardeer. Ik vind het geen gedrag van deze tijd om andere personen, die dan misschien niet het perfecte lichaam of uiterlijk hebben, gehandicapt zijn of om gelijk welke reden dan ook via de media of internet belachelijk te maken en te kwetsen. Als deze trend als normaal wordt aanschouwd, vrees ik dat we de verkeerde kant op gaan en niet de weg vooruit die in een samenleving zeer belangrijk is. Eerst even bij jezelf kijken. Dit werd ons van kinds af aangeleerd.
Met de aankomende verkiezingen in het vooruitzicht, waar ik voor CD&V opkom in de gemeente Essen, hoop ik dat de verkiezingsstrijd niet op deze manier wordt gevoerd.”

Bron: Wim Verdijck

Facebook69
Twitter
Follow Me
Tweet