Laatste nieuws:
Gouverneur Antwerpen - Cathy Berx test alcoholtester in Cafe Rex Essen - (c) Noordernieuws.be 2020 - HDB_0792u90

Cathy Berx probeert alcoholtester in café Rex

Sinds 29 januari hangt er een alcoholtester bij café Rex. Een initiatief van Gert Raijmaekers, die dit apparaat bij het Burgemeestersbal zag.

Café Rex is het enige café in de verre omtrek dat een dergelijk apparaat heeft. Gert installeerde deze in zijn café om zo het bewustzijn van de mensen te stimuleren over het risico van drinken en autorijden. “Sinds het apparaat werd geïnstalleerd, is er 750 keer gebruik van gemaakt”, vertelt Gert. ‘In de komende maanden hoop ik de duizend keer te bereiken. Mensen die zagen dat ze een te hoog promillage hadden, namen hun maatregelen. Zoals overgaan op water drinken en langer wachten voor ze in de auto stapten. Dat kan boetes, maar vooral ook verkeersslachtoffers schelen, wat nog veel belangrijker is.”

Cathy Berx kwam de alcoholtester uitproberen

Cathy Berx, gouverneur van de provincie Antwerpen, zag het filmpje van de inhuldiging van de alcoholtester en nam contact op met Gaston Van Tichelt. Cathy stuurde Koninklijke complimenten en wilde graag in café Rex langskomen. Ook zij blies en had het te verwachten promillage van 0,0. Een paar aanwezige klanten bliezen ook en het apparaat toonde aan dat ze over de limiet zaten. Deze hadden hun vrouwen bij zich, die geen alcohol dronken en zo konden ze dus veilig thuis komen.

Café Rex enige in provincie Antwerpen

“Cafébazen als Gert geven het goede voorbeeld”, prees Cathy Berx Gert. ‘Het is cruciaal dat de horeca normen stelt om te voorkomen dat mensen dronken achter het stuur kruipen. Zelf ben ik voorstander om de norm op 0,0 of 0,2 te zetten. In landen waarvan je het eigenlijk niet zou verwachten, zoals Polen, Roemenië, … wordt deze norm al lang gehanteerd. Café Rex is het eerste café in de provincie Antwerpen met zo’n prima voorziening!”

Cathy Berx probeert alcoholtester in café Rex

Het bewustzijn groeit

“De vraag naar deze testers wordt steeds groter”, stelt Rob Ebenau van Alcoline. “Ik heb in 1991 Alcoline opgericht en sinds die tijd is er heel veel op technisch en ander vlak veranderd. Dit specifieke toestel is nu een paar jaar op de markt. In het begin was dat best moeilijk. Er was angst in de horeca om hierdoor klanten te verliezen, maar gelukkig wordt het bewustzijn steeds groter.”

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook100
Twitter
Follow Me
Tweet