Laatste nieuws:
Café's in Essen Onder Den Toren
Archieffoto ©Noordernieuws.be

Café Onder Den Toren opent binnenkort de deuren!

Café Onder Den Toren heeft meer dan honderd jaar bestaan. Vroeger was de naam ‘De Dry Swaentiens’ en in 1952 kreeg het de huidige naam. Vanaf 1970 stond Julia Peeters achter de toog tot zij in maart 2019 overleed.

Lange geschiedenis

Het café is nu al bijna drie jaar gesloten, maar daar komt binnenkort verandering in! Mo Othman, bij veel mensen bekend als Mo, van grill-room ‘Aly Baba’, is de nieuwe eigenaar van het pand. “De vroegere locatie van mijn grill-room wordt gesloopt, dus besloot ik het voormalige café Onder Den Toren te kopen”, vertelt Mo. “Primair wilde ik alleen een grill-room openen in het deel wat vroeger vergaderruimte was. De dochter van Julia Peeters echter, Annemie, heeft me dringend gevraagd het café als zodanig weer in gebruik te nemen. Ik heb wel getwijfeld, maar gezien de lange geschiedenis van Onder Den Toren heb ik besloten het toch te doen.”

Essen - Cafe Onder Den Torent heropent de deuren! - (c) Noordernieuws.be 2022 - HDB_5818s
Mo met twee van zijn toekomstige medewerkers: Leen (links) en Mary-Ann
Originele sfeer zoveel mogelijk bewaren

“Het café wordt nu aangepakt. De inrichting blijft eigenlijk hetzelfde, de isolatie en brandveiligheid worden nu aangebracht en de toiletten zijn vernieuwd. Ik vind het belangrijk dat de originele sfeer, die zoveel mensen zich herinneren, bewaard blijft. Natuurlijk komt er ook een terras, zowel aan de voor- als aan de achterkant, met een groter oppervlak dan oorspronkelijk. Het café is zo’n drie jaar gesloten geweest en ik wil graag dat de mensen, en vooral de vroegere klanten, zich weer meteen thuis voelen in de voor hen zo bekende omgeving. Daarnaast is een café in combinatie met een grill-room de perfecte combinatie.”

Blij dit bekende café aan Essen terug te kunnen geven

“We proberen, net als vroeger, weer om 09:00 open te gaan, dat hangt er wel helemaal vanaf of we genoeg personeel kunnen vinden. Afhankelijk daarvan passen we onze openingstijden aan. We werken heel hard om in februari de deuren te kunnen openen. Zodra de exacte datum en openingstijden bekend zijn, laten we dit via Noordernieuws weten. Ik ben heel sociaal en ben blij dat ik Essen dit zo bekende café terug kan geven!”

Kom jij het team versterken?

Mo is dringend op zoek naar flexi-jobbers en/of studenten. Heb jij interesse om het team van café Onder Den Toren te versterken voor deze nooit saaie en afwisselende job? Stuur dan een e-mail met jouw motivatie en c.v. naar: heleena1965@hotmail.com

Je kunt natuurlijk ook binnenspringen bij Aly Baba, Nieuwstraat 47 in Essen.

NN

Facebook347
Twitter
Follow Me
Tweet