Laatste nieuws:
Brasschaat toont zich op zijn best

Brasschaat toont zich op zijn best

De Parkgemeente heeft op toeristisch vlak veel in petto. Op zondag 24 april kan je gratis kennismaken met een aantal ‘pareltjes’ naar aanleiding van de opening van het toeristisch seizoen.

Gegidste wandeltocht

Om 10 of 14 uur kan je mee op wandel met één van de gidsen van de dienst voor toerisme in het park van Brasschaat. Tijdens een verhalenwandeling leer je meer over dit erfgoedlandschap. Inschrijven vooraf is nodig en kan via toerisme@brasschaat.be. Ook in Park De Mik (ingang Kerkedreef) zijn er diverse wandelmogelijkheden uitgestippeld. Onder andere een zoektocht voor kinderen en een sprookjespad.

Natuurgebied rond het vliegveld

De bossen en natuurgebied rond het vliegveld van Brasschaat hebben een grote aantrekkingskracht op wandelaars en fietsers. Op de site van het vliegveld aan de Licht Vliegwezenlaan zijn er meerdere interessante locaties die het bezoeken waard zijn. Zo is er de oude verkeerstoren die sinds enkele jaren omgevormd werd tot het mini-museum ‘Den Toren’. Je komt er meer te weten over de geschiedenis van het Klein Schietveld, de militaire en de luchtvaartactiviteiten in de regio. Voor kinderen is er een leuke mini-zoektocht (open tussen 11 en 16 uur).

Gunfire Museum Brasschaat

Bezoek aan het Gunfire Museum

In het nabijgelegen Gunfire Museum krijg je een overzicht van het roemrijke verleden van de militaire activiteiten die Brasschaat al sinds 1820 op de legerkaarten zetten. Het museum toont voertuigen, wapens, voorwerpen van de veldartillerie, luchtdoelartillerie, infanterie, cavalerie (tanks en verkenningseenheden), genie en logistieke eenheden. Deskundige uitleg wordt gegeven door de vrijwillige medewerkers van het museum. De verzameling bevat unieke stukken van voor de eerste wereldoorlog tot begin de jaren 2000 (open tussen 10 en 17 uur).

Er is veel meer te ontdekken in Brasschaat

Maar er is nog zoveel meer te ontdekken in Brasschaat. Wandelingen, fietstochten, culinaire hoogstandjes, …
Alles werd netjes opgelijst in een nieuwe toeristische brochure, die je gratis kan afhalen op de dienst voor toerisme, Bredabaan 182. Online is ze te raadplegen op www.brasschaat.be/toerisme. Op die plek kan je de brochure ook aanvragen.

MLH

Foto’s © MLH

Facebook6
Twitter
Follow Me
Tweet