Laatste nieuws:
Bib Kalmthout krijgt Pleegzorg over de vloer

Bib Kalmthout krijgt Pleegzorg over de vloer

Van 15 tot 28 april zet Kalmthout pleegzorg extra in de kijker in de bibliotheek. Zo wil het gemeentebestuur zoveel mogelijk Kalmthoutenaren warm maken om zich als pleeggezin te registreren.

Wie het magazine ‘Tussen Hei en Maatjes’ leest, ontdekt de warme verhalen van drie pleeggezinnen in Kalmthout. Allemaal met een ander verhaal, maar met dezelfde boodschap: geef kwetsbare kinderen via pleegzorg de kans om te groeien.

Als Pleegzorggemeente wil Kalmthout samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen op zoek gaan naar gezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen. Om die zoektocht te ondersteunen, krijgt de bibliotheek tussen 15 en 28 april een kleine make-over. Pleegzorgboeken voor groot en klein krijgen dan een prominent plekje in de Bib en iedereen die wil, krijgt ook een leuke bladwijzer mee. Met de actie willen we inwoners op een laagdrempelige manier laten nadenken over pleegouderschap.

Of je nu getrouwd, single of een nieuw samengesteld gezin bent, een fulltime of parttime job hebt, dat maakt niet uit. Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. Je volgt een voorbereidingstraject en gaat daarna op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij jouw gezin. Heb je nu al interesse in pleegzorg? Surf dan snel naar www.pleegzorgprovincieantwerpen.be of kom naar een informatieavond in je buurt!

Facebook15
Twitter
Follow Me
Tweet