Laatste nieuws:
Bevrijdingswandeling

Bevrijdingswandeling

Op 22 oktober is het exact 80 jaar geleden dat er een einde kwam aan vier jaar bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 16 juni organiseert de gemeente een bevrijdingswandeling doorheen de wijk Horendonk.

Net zoals bij de 75ste verjaardag in 2019, zal Essen dit jaar de herdenking van de bevrijding in 1944 niet onopgemerkt laten voorbijgaan. De architecten achter de festiviteiten en de herdenkingen zijn Steve Suykerbuyk en Pieter De Meester. Zij richtten samen met de gemeente de werkgroep bevrijding op.

Bevrijdingswandeling

“Onze eerste activiteit in het kader van 80 jaar vrijheid is een wandeling, waarbij we de wandelaars meenemen in het gehucht Horendonk tijdens WOII”, steekt een enthousiaste Pieter van wal. “Naast specifieke verhalen geven we achtergrondinformatie uit onze regio tijdens de oorlog. De bevrijding van Essen maakte deel uit van de slag om de Schelde. Een vergeten, maar cruciale slag die meer aandacht verdient!” Na de wandeling wordt het programma voor oktober officieel voorgesteld en is er een heuse verrassing voorzien voor de deelnemers. Wees er dus bij voor een actieve geschiedenisles!

Herdenkingsweekend van 17 tot 20 oktober

“We hebben al een heel programma voor oktober”, klinkt het bij beiden in koor. “Van 17 tot en met 20 oktober organiseren we een feest- en herdenkingsweekend op het domein Paters Redemptoristen, het College en zorgboerderij Rouwmoer. Wat daar allemaal te beleven valt, maken we op 16 juni bekend. Op www.essen.be/80jaarvrijheid zal je alle details vinden.”

Praktisch

Deelname: gratis
Locatie: kerk Essen Horendonk, Dreveneind 1, 2910 Essen
Wanneer: zondag 16 juni 2024 van 13:15 tot 23:59

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook20
Twitter
Follow Me
Tweet