Laatste nieuws:
1000 bomen plant je mee

1000 bomen: plant je mee?

Heb je nog plaats voor een boom in je tuin? Teken in op de eerste samenaankoop van inheemse hoogstam(fruit)bomen van Regionaal Landschap de Voorkempen! Je betaalt maar 20 euro per boom. Je krijgt dan plantgoed tussen 2,5 en 3 meter hoogte zonder kluit, een steunpaal van 1,5 meter en een boomband.

Plant een boom, samen zorgen we voor meer groen

Negen procent van de ruimte in Vlaanderen bestaat uit tuinen. Ze hebben een enorm potentieel in de strijd tegen de klimaatverandering en achteruitgang van de biodiversiteit. Jouw tuin, klein of groot, kan een verschil maken voor natuur en klimaat.

Waarom kiezen voor streekeigen soorten?

Streekeigen en autochtone planten zijn bomen en struiken die al lang in onze gebieden groeien en goed aangepast zijn aan de bodem en leefomstandigheden waardoor ze een grotere overlevingskans hebben dan ingevoerde soorten. Hun groei- en bloeicyclus is afgestemd op de noden van onze lokale fauna en flora. Goed voor de bloemetjes en bijtjes met andere woorden.
Hoogstam(fruit)bomen zijn als kleine landschapselementen een trekpleister voor allerlei nuttige en leuke diersoorten zoals kleine bonte specht, boomkruiper, vleermuizen, mieren, hommels en ga zo maar door. Ze zijn het hele jaar door een thuis voor tal van insecten.

Praktisch

Kies tussen winterlinde, gewone beuk, tamme kastanje, zwarte els, winter- en zomereik. Bij de hoogstamfruitbomen bestaat de selectie uit James Grieve (appel), Clapp’s Favourite (peer), Broechemse perzik, Broechemse kers en Anna Späth (pruim).

Op de website www.rldevoorkempen.be kom je meer te weten over elke soort. Hou er rekening mee dat bomen plaats vragen. Zeker voor de solitaire bomen moet je op 10 x 10 m² per boom rekenen.

Bestel je plantgoed via het bestelformulier op www.rldevoorkempen.be tot uiterlijk 11 november. Op zaterdag 7 december haal je je bestelling tussen 9.30 en 12.00 op in Kapellen, Ranst of Wuustwezel samen met onderhoudsinstructies per soort.

Bestel hier je bomen.

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook55
Twitter
Follow Me
Tweet
Zoetwater en zoutwater Aquaria - Brouwers Roosendaal

Eén reactie

  1. Van goethem marc

    Hoi
    Als inwoner van brasschaat mag ik daar ook aan meedoen
    Ik heb intresse in 1 broechemse kers