Laatste nieuws:
Bazaar Mundial op 18 en 19 november in de Heuvelhal

Bazaar Mundial op 18 en 19 november in de Heuvelhal

Op 18 en 19 november ontdek je de wereld in de Heuvelhal. Naast aandacht voor lokale ontwikkelingsorganisaties is er een mooi aanbod aan workshops, optredens en heerlijke gerechtjes.

Zuiderse muziek

Op zaterdag entertaint muzikant Kanza Mees ons met een ukelele, marimba, piano, fluit en percussie. De verschillende instrumenten vormen een geheel van zomerse klanken en zuiderse ritmes. Zondag brengt Tilia Tilia country en folk, afgewisseld met hedendaagse songs. Afsluitende artiest is Aboubakark Traoré, een buitengewone zanger en getalenteerde camele n’goni (een soort gitaar) beoefenaar.

Boekenverkoop, workshops en wereldkeuken

Ook boekenwurmen en creatievelingen halen hun hart op tijdens Bazaar Mundial. Je kan je artistiek uitleven in verschillende workshops. Vind bovendien parels van boeken op de tweedehandsboekenbeurs. De opbrengst hiervan gaat naar 11.11.11. Wat zeker niet mag ontbreken op Bazaar Mundial zijn de exotische hapjes. Kom proeven van de internationale keuken en ontdek heerlijke wereldse smaken. Ben je houder van een UiTpas? Ruil je punten dan in voor een bordje lekkers.

UiT in Essen

De hele wereld komt samen in Essen, zelfs van Polder tot Kempen. Bazaar Mundial is een UiTPASactiviteit. Je kan er een punt sparen, een UiTPAS kopen én aan het rad draaien. Wie weet win je een mooie prijs.

Ontdek de standhouders

In het middelpunt van Bazaar Mundial staan uiteraard de vele ontwikkelingsorganisaties en verenigingen die onze streek rijk is. Maak alvast kennis met de deelnemers.

CoopSaam

Een solidaire organisatie die oplossingen zoekt om duurzame consumptie voor iedereen mogelijk te maken. Opgericht door Essenaren met als doel bewuster te consumeren en dit mogelijk te maken voor een breed publiek.

Finado

Finado zet zich in voor gezinnen in Ethiopië en Haïti die in extreme armoede leven. Naast die individuele aanpak steunen zij de gemeenschap met de bouw van water- en sanitaire voorzieningen, school- en voedingsprojecten.

Vrienden van Afrika

Deze vzw steunt projecten in Kameroen en Tanzania. Zij geven advies en ondersteuning aan medische projecten, scholenbouw en gehandicaptenzorg. KOCS Zambia Dit is een vereniging die zich richt op het onderwijs in Kawbe, Zambia. Zij financiert vrijwillige leerkrachten, opleidingen, materiaal en renovaties van schoolinfrastructuur.

Destiny

Deze organisatie zet zich in voor de ontwikkeling van kleuter- en lager onderwijs in Tanzania. Dankzij dit project krijgen jongeren een echte kans op educatie.

Mali Muleba

In samenwerking met de boerenorganisatie Mali in Tanzania bouwt Mali Muleba het fruitverwerkingsbedrijf Mali Juice uit. Dat bedrijf biedt extra inkomsten voor lokale boeren en werknemers.

Oxfam Wereldwinkel

Hier vind je het breedste assortiment aan fairtrade- en solidariteitsproducten van België. Een zuiver aanbod van ethische kwaliteitsproducten, gemaakt met respect voor mens en planeet.

Stichting you and me for Gambia

Deze organisatie biedt hulp bij kleinschalige projecten voor de realisatie van een zelfvoorzienende lokale gemeenschap. Zij werken samen met Gambianen aan een circulaire economie en kwaliteitsvol onderwijs.

Missienaaikring Nispen

De Missienaaikring geeft ondersteuning aan mensen in kwetsbare situaties. Zo helpt het vandaag arme gezinnen in Oost-Europa met schoolmateriaal en kledij.

Femma Wereldvrouwen

De organisatie staat voor passie, verbondenheid en daadkracht. Deze eigenschappen ademen de vrijwilligers en leden uit in alles wat ze doen.

INGWEE

Een vzw die zich richt tot de noden van opvoeding en onderwijs voor gezinnen met een of twee ouders van Afrikaanse origine. Dat doet het door een brede waaier aan activiteiten rond opvoeding en onderwijs.

De Wereld in Essen

De Wereld in Essen heeft oog voor diversiteit en pleit voor een mondiaal en solidair Essen. Het wil de inwoners informeren over de verschillende culturen die in Essen aanwezig zijn.

Stedenband

Maak kennis met de doelstellingen en verwezenlijkingen van de stedenband met Witzenberg. Sinds 2002 werkt Essen mee aan een sterker lokaal bestuur voor deze Zuid-Afrikaanse gemeente.

Praktisch

Wanneer: 18 en 19 november van 13.30 tot 18.00
Waar: Heuvelhal, Heuvelplein, Essen

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook16
Twitter
Follow Me
Tweet