Martine De Weerdt Column - (c) Noordernieuws.be

Banaan

Gaan met die banaan. Dat kun je wel zeggen, als men 120.000 eurootjes neertelt voor een banaan achter een stuk ducttape. Eerlijk? Hoe stom, belachelijk en niet met woorden te beschrijven waarom ik niet op zoiets gekomen ben. Het had mijn financiële status een paar trapjes hoger kunnen brengen! Maar de beste geldopbrengende ideeën komen spijtig genoeg niet van mij. Ik staar naar het rolletje tape, als alleenstaande vrouw heb ik het al voor honderden zaken gebruikt, maar nog nooit voor een banaan. Ik staar vervolgens naar mijn gereedschapskistje: een botermes dat dienst doet als schroevendraaier, een draad van een oude stofzuiger om leidingen te ontstoppen, een porseleinen ei om op het gat van een afvoer te leggen als het stopje weer eens onverklaarbaar verdwenen is, een lange metalen staaf waar ik met ducttape een magneet op heb gekleefd om ergens achter gevallen vijzen mee te vangen en meer van die in elkaar geknutselde zaken die me uit de nood hielpen. Af en toe ben ik een trotse Mc Guyver, maar er ontspruit geen kunstig idee om 120.000 euro te incasseren. DEJU! Stel je maar eens voor, zoveel geld op je rekening… ik zou nogal shoppen.
Met de wetenschap dat onze plaatselijke winkeliers hun beste beentje voorzetten om ons tot in hun winkel te krijgen, neemt het merendeel hun bankkaart, bankkastje en pc ter hand.
Daten: online
Kleding en schoenen: online
Haarproducten: online
Lingerie: online
Vermageringsshakes: online
en meer…
Je moet alleen nog je huis uit om je date ‘in person’ te ontmoeten. Achteraf sluit ge die op in uw kamer en kun je verder online aankopen zonder je huis te verlaten. Hierdoor heb je tijd genoeg om te gaan met die banaan, terwijl één na andere winkel uit je gemeente verdwijnt. Toppunt van het verhaal: als je a la minuut iets nodig hebt, ben je gefrustreerd, omdat er geen buurtwinkel meer te vinden is. Wat een spannende tijd om in te leven… Dheuuhhh.
Gelukkig hebben we ook nog een online krant die ons op de hoogte houdt van alles wat buiten onze vier muren gebeurd. Of Delfine wel of niet de biologische dochter van onze koning is, daar lig ik niet van wakker van. Of ze op de burgerlijke kostenlijst komt te staan triggert me wel, want het is niet leuk om voor een extra koninklijk lid te moeten betalen. Maar, onder druk doneren kan waarschijnlijk ook online.

Martine de Weerdt

Facebook206
Twitter
Follow Me
Tweet