Laatste nieuws:
AZ Klina in Brasschaat krijgt een erkenning als regionaal traumacenter

AZ Klina in Brasschaat krijgt een erkenning als regionaal traumacenter

AZ Klina wordt internationaal erkend als regionaal traumacenter. Het ziekenhuis voldoet aan strenge internationale standaarden om zwaargewonde slachtoffers na een ongeval op te vangen en te verzorgen. AZ Klina maakt als regionaal centrum deel uit van het Antwerp Trauma Network (ATN) naast verschillende andere centra in de Antwerpse regio. Een belangrijke doelstelling van dit netwerk is elke zwaargewonde patiënt uit de regio op te vangen in het aangewezen centrum met de nodige expertise. Deze erkenning draagt dan ook sterk bij tot deze doelstelling.

Intensieve voorbereiding

Na een intensieve voorbereiding kreeg AZ Klina eind september een audit van het Deutsche Gesellschaft für Unfallchirurgie (DGU), de Duitse organisatie voor traumazorg. “We zijn trots dat we de officiële erkenning als regionaal traumacenter in ontvangst mochten nemen”, zegt dr. Christine Cuyt, hoofdarts van AZ Klina.

Elke stap in het proces is belangrijk

De erkenning van het DGU zorgt ervoor dat het ziekenhuis op een gestructureerde manier en met een multidisciplinair traumateam verantwoordelijk is voor zowel de opvang, de behandeling als de revalidatie van ernstig gewonde patiënten. “Elke stap in het proces is voor de patiënt belangrijk, van de ambulancier die als eerste ter plaatse komt tot de revalidatiearts”, vertelt dr. Frederik Vandereyken, arts-diensthoofd spoedgevallen van AZ Klina. “Met deze erkenning kunnen we volop aan de slag en de best mogelijke zorg bieden aan traumapatiënten.”

Traumabox

“Wanneer een traumapatiënt aankomt in ons ziekenhuis staat de traumabox volledig klaar. Daar bevindt zich het traumateam dat bestaat uit verschillende artsen en verpleegkundigen, die de ernstig gewonde patiënt onderzoeken en behandelen met elk een eigen focus en taak”, aldus dr. Frederik Vandereyken.

Regionaal traumacenter

“Dankzij de enorme inspanning van onze medewerkers mogen wij ons nu een regionaal traumacenter noemen”, legt hoofdarts Christine Cuyt uit. “AZ Klina is samen met Ziekenhuis Geel, Heilig Hartziekenhuis Lier, AZ Voorkempen en UZA erkend als traumacentrum binnen het Antwerp Trauma Network (ATN).”

Excellente zorg

“We wensen AZ Klina te feliciteren met deze erkenning na de geleverde inspanningen”, vult dr. Philip Verdonck, coördinator van het ATN, aan. “Samen met alle partners, inclusief de registrerende ziekenhuizen, kunnen we zo excellente zorg voorzien voor deze patiëntenpopulatie in onze regio.”

Bron en foto: AZ Klina

Facebook1k
Twitter
Follow Me
Tweet