Laatste nieuws:
Artillerie Brasschaat Jobdag

Artillerie zoekt nieuwe manschappen in Brasschaat

Het leger zoekt nieuwe krachten en heeft honderden vacatures openstaan. Het Bataljon Artillerie organiseert daarom op woensdag 27 april 2022 tussen 13 en 17 uur een jobdag in de kazerne van Brasschaat. Op datzelfde moment wordt ook in de kazerne van Nieuwpoort (Lombardsijde) een gelijksoortige dag gehouden. Het Bataljon Artillerie is immers in beide kazernes actief.

In Brasschaat krijgen 20 jongeren tijdens een rondleiding een inkijk in de specifieke leefwereld van de landcomponent. Een unieke kans om de functie als kanonnier (soldaat), teamverantwoordelijke artillerie (onderofficier) of de job van pelotonscommandant (officier) te leren kennen.

Jobdag

Op de jobdag zijn jongeren vanaf 16 jaar welkom. Zij krijgen alle info hoe ze aan een loopbaan in het leger kunnen beginnen, welke opleidingen er mogelijk zijn. Er is een rondleiding in de kazerne gepland en er staan sportdemonstraties op het programma waaraan actief geparticipeerd kan worden. Natuurlijk mag een kennismaking met de bewapeningsystemen, de mortieren en Houwitsers, … en de ondersteunende diensten van de artilleristen niet ontbreken. Via getuigenissen en gesprekken met actieve militairen komen de geïnteresseerden alles te weten over de invulling van de jobs, de buitenlandse missies, de selectieprocedure en de carrièremogelijkheden.

Programma:

13.00: Ontvangst
13.15: Briefings, algemene informatie over de artillerie, inbegrepen de mogelijkheden, taken en opdrachten
14.30: volgens programma: Bezichtiging of demonstratie Mortieren, Houwitser, bewapening…
15:45: Sport / demonstratie sporttesten en eventueel uitvoering
16.30: Vraagmomentje en mogelijkheid tot inschrijving
17:00: einde

Locatie

Bataljon Artillerie, Kapellei 65 2930 Brasschaat.
Ook te bereiken met het openbaar vervoer: Bus 640, halte “Maria Ter Heide Kerk”: vanaf bushalte te voet verder naar Kwartier West.

Meer info: www.mil.be

MLH

foto’s: © Defensie / mil.be

Facebook112
Twitter
Follow Me
Tweet