Laatste nieuws:
72 ploegen op 5de editie van voetbaltornooi

72 ploegen op 5de editie voetbaltornooi jeugdbewegingen

J-CUP brengt 53 jeugdverenigingen uit 12 gemeenten samen op Domein Diesterweg, die zo geld inzamelen voor 5 lokale goede doelen

Enkele gesjorde doelen, wat lokale jeugdbewegingen en een hoge dosis sfeer en gezelligheid, zo begon de J-CUP vier jaar geleden. Intussen is het voetbaltornooi uitgegroeid tot een evenement waar niet minder dan 48 mannen- en 24 vrouwenploegen aan deelnemen. Op woensdag 1 mei 2019 bekampen de jongens en meisjes van scouts, chiro’s en andere jeugdbewegingen uit heel de provincie Antwerpen elkaar op Domein Diesterweg in Kalmthout. Ze zamelen zo geld in voor 5 goede doelen.

Anders dan doorsnee voetbaltornooi

Voor de 5de keer organiseren de leiding en oud-leiding van scouts 44ste St-Maarten een voetbaltornooi voor jeugdbewegingen uit Kalmthout en omliggende gemeenten. Hoewel het concept eenvoudig is – een bal, een heleboel jeugdbewegingen en voetballen maar – is de J-CUP toch net ietsje anders dan een doorsnee voetbaltornooi. Sfeer en gezelligheid komen op de eerste plaats. Hoofddoel van het evenement is immers jeugdbewegingen op een leuke manier dichter bij elkaar brengen. En het concept slaat aan, met
maar liefst 72 ploegen dit jaar, een record!

72 ploegen op 5de editie voetbaltornooi jeugdbewegingen

Jeugdbewegingen uit 12 gemeenten

Jeugdbewegingen uit 12 gemeenten komen naar Kalmthout afgezakt, van scouts uit Essen-Heikant tot Chiro Wijnegem. Door te voetballen zamelen ze ook geld in voor het goede doel. Ieder team koos één van deze 5 goede doelen om voor te voetballen: Gekkoo fonds vzw, Hulpfonds Chilumba vzw, het We Love Marie fonds vzw, Casa Di Mauro vzw en of Vonkel vzw. De Gemeente Kalmthout ondersteunt het project.

Steun van sponsors

“Het is fantastisch dat we dit jaar 72 ploegen kunnen ontvangen”, zegt Bram Roosens, organisator en oud-leider van scouts Heide. “We kijken er erg naar uit en hopen bovendien heel wat geld in het laatje te brengen voor het goede doel. Dankzij de steun van sponsors zoals Ultimate Woodworks, Cegelec en Wasbar is er in ieder geval al wat extra geld te verdelen.” De organisatie hoopt op een sportieve en sfeervolle jubileumeditie, en verwelkomt graag iedereen om te supporteren voor de jeugdbewegingen uit de buurt.

J-CUP // Voetbaltornooi Jeugdbewegingen // 1 mei 2019 // Domein Diesterweg, Acacialaan, Kalmthout
Tijdschema: Start tornooi 09:40; Finale vrouwen 17:30; Finale mannen 18:00
Zie ook http://www.j-cup.be voor videobeelden van 2018, informatie en foto’s

Bron en foto’s: J-CUP

Facebook65
Twitter
Follow Me
Tweet