Laatste nieuws:
48 uur of langer in het buitenland Vul een formulier in

48 uur of langer in het buitenland? Vul een formulier in

Verbleef je in het buitenland? Dan moet je een formulier invullen (het Public Health Passenger Locator Form) waar je zegt waar je naartoe bent geweest. Dat is bedoeld om bij een eventuele besmetting andere Belgen op hetzelfde vakantie-adres te kunnen verwittigen.

Vul het formulier in

Wie moet dit invullen?

Elke persoon die met het vliegtuig of een boot naar België komt, moet het formulier invullen. Mensen die met een ander vervoermiddel (bus, auto, trein…) naar België komen, moeten het formulier invullen wanneer ze meer dan 48 uur in het buitenland hebben doorgebracht vóór hun aankomst in België EN meer dan 48 uur in België willen blijven.

Hoe werkt het?

Het online formulier moet binnen de 48 uur voor je terugkeer naar België worden ingevuld. Het invullen duurt maar een paar minuten. Eenmaal voltooid, ontvang je een QR-validatiecode per e-mail. Dat is het bewijs dat je het formulier correct hebt ingevuld. Voor reizigers die met het vliegtuig terugkeren: deze QR-code moet op het moment van instappen worden getoond.

Geen onderscheid tussen zones

Of je nu op reis bent geweest naar een groene, oranje of rode zone; je moet het formulier altijd invullen. De veiligheidssituatie in een land kan op elk moment veranderen. Je krijgt dan automatisch een waarschuwing. De gegevens worden gedurende 28 dagen bewaard en vervolgens vernietigd, in overeenstemming met de algemene bepalingen inzake gegevensbescherming.

Meer info?
https://www.info-coronavirus.be/nl/plf/

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook30
Twitter
Follow Me
Tweet