Laatste nieuws:
Zo ‘proper’ is je hotelbed dus écht

Zo ‘proper’ is je hotelbed dus écht

Wij behoren niet tot het type reiziger dat vaak klaagt. Maar als ons dit zou overkomen, zouden we er absoluut iets van zeggen. Onder het mom van voorkomen is beter dan genezen, hier alvast twee tips.

Na een lange reisdag wil je vaak niets liever dan op bed ploffen. Een proper bed, welteverstaan. Helaas is dat niet altijd en overal het geval. Zo hebben we op reis in vier sterren hotelbedden geslapen die niet helemaal proper oogden en in simpele homestays, waar de bedden juist superfris waren. De prijs van je hotelkamer zegt dus niets over de hygiëne. Op de Amerikaanse vraag- en antwoordwebsite Quora beweren meerdere hotelinsiders, waaronder ex-hotelwerknemers, dat het beddengoed in met name (Amerikaanse) middenklassehotels niet zo vaak gewassen wordt als je zou hopen.

Vies beddengoed

Tijdens een gemiddeld nachtje laten mensen in hun slaap miljoenen haren, huidcellen, schimmels, stoffen, bacteriën, pluizen, huisstofmijten, pollen, cosmeticaresten en talloze andere resten achter in bed. Uit onderzoek van microbiologen – we zullen je de exacte uitkomsten besparen – blijkt dan ook dat het beddengoed tot de goorste oppervlakken in een hotelkamer behoort. Het ergste wat je echter kan gebeuren is dat je beddengoed vlekken bevat. Sommige hotels zijn nu eenmaal minder strikt als het aan komt op frisse dekens en lakens. En het kan natuurlijk ook voorkomen dat het beddengoed wél wordt gewassen, maar dat de vlekken zo hardnekkig zijn dat ze er niet uit gaan. Een manier om dit vooraf te checken is er eigenlijk niet. Al kun je voor het boeken goed kijken wat er in de reviews van eerdere hotelgasten staat. Je zou natuurlijk kunnen opteren voor een blacklight. Maar dit is eigenlijk een beetje overdreven, want van vuil beddengoed zal je immers niet ziek worden. Dus, wat kun je wél doen?

Tip 1: Slaap NIET onder de beddensprei

Een sprei dient als decoratie en wordt haast nooit gewassen. Je kunt zo’n sprei het beste van het bed af halen en in een hoekje van de kamer leggen. Als je het koud krijgt, kun je de receptie altijd nog vragen voor een extra deken als die niet in je kast aanwezig is.

Tip 2: Neem een kussensloop of lakenzak mee op reis

Ga je lang op reis? Neem dan een kussensloop mee die je over onbetrouwbare hotelkussens kunt doen. Een kussensloop weegt bijna niks, neemt weinig ruimte in beslag en is eenvoudig te wassen. Wil je helemáál zeker zijn? Neem dan een lakenzak mee, waarmee je contact met het hotelbeddengoed vermijdt.

Bron: Columbus Travel
Foto: Pixabay

Facebook10
Twitter
Follow Me
Tweet