Laatste nieuws:
'Zet fair trade op tafel', jaarlijkse cadeaudagen in Oxfam-Wereldwinkel

‘Zet fair trade op tafel’, jaarlijkse cadeaudagen in Oxfam-Wereldwinkel

Hoe je van eindejaar de warmste tijd van het jaar maakt, ontdek je in de Wereldwinkel. Op 2 (11:00-21:00) en 3 December (10:00-17:00) organiseert Noord-Zuid Raad Stabroek samen met Oxfam-Wereldwinkel Stabroek zijn jaarlijkse cadeaudagen. Je vindt er alle benodigdheden om fair trade op tafel te zetten: faire cadeaus, een feestmenu gemaakt met eerlijke ingrediënten, die bovendien ook tot boeiende gesprekken kunnen leiden.

Belgische culinaire klassiekers

Om de eindejaarcampagne aan te kondigen, werkt Oxfam België dit jaar opnieuw samen met fotografe Lieve Blancquaert en kneedt vier bekende Vlamingen tot Belgische culinaire klassiekers. Op het menu? Koninginnenhapje, coque au vin, café frappé en dame blanche. Oxfam pairt Coely, Pascale Naessens, Wim Lybaert en Gustaph, telkens met een fair product en werkt het geheel af met een ludiek sausje. Als kers op de taart staat Lieve Blancquaert zelf ook voor de lens als ‘bien cuit’.

'Zet fair trade op tafel', jaarlijkse cadeaudagen in Oxfam-Wereldwinkel2

Broodnodig topic

Met deze campagne dissen we een extra gespreksonderwerp op bij menig feesttafel, want fair trade is nog steeds een broodnodig topic. In 1971 begon Oxfam met de verkoop van koffie uit Tanzania en rietsuiker uit Cuba, vandaag is er een breed aanbod van meer dan 200 fairtradeproducten. Die bewijzen stuk voor stuk dat een andere handel mogelijk is. Eén in dienst van mens en milieu, niet omgekeerd.

Uniek met eigen verhaal

Voor faire cadeaus, kwaliteitsproducten met respect voor de makers, kan je bij de cadeaudagen van Oxfam-Wereldwinkel Stabroek terecht. Elk cadeau is uniek en vertelt een eigen verhaal.

Praktisch

27e geschenkenbeurs in Zaal Moorland Stabroek (organisatie: Noord-Zuid raad Stabroek), Sportweg 1, Stabroek.
Oxfam-Wereldwinkel Stabroek zet de deuren van zijn Cadeaudagen open op zaterdag 2 december van 11:00 tot 21:00 uur en zondag 3 december van 10:00 tot 17:00 uur. Je vindt er cadeaus, ingrediënten voor je feestmenu en wijnen voor elke smaak.

Bron en foto: Oxfam-wereldwinkel Stabroek vzw

Facebook3
Twitter
Follow Me
Tweet