Laatste nieuws:

Wildbeheereenheid Essen verzamelt enorme berg zwerfvuil

Het was dit jaar alweer de vijfentwintigste keer dat Wildbeheereenheid Essen vroeg op pad ging om zwerfvuil in te zamelen.

Na samenkomst aan de Oude Pastorij vertrokken alle deelnemers in verschillende groepen naar alle kanten van onze gemeente. Iedere jager ging in zijn eigen jachtrevier op zoek naar zwerfvuil. De gemeente stelde de vuilniszakken ter beschikking, welke al snel vulden met allerhande klein zwerfvuil. Blikjes, lege flessen, plastic zakken, fastfood verpakkingen, pampers en andere rommel worden spijtig genoeg nog altijd achteloos weggegooid in de vrije natuur. De meeste deelnemers hadden een aanhangwagen bij voor het zwaardere werk. Net als vorige jaren werd er aardig wat “groot” zwerfvuil opgeruimd.

WildBeheerEenheid - WBE - Essen ruimt zwerfvuil

Van autobanden tot gevulde vuilniszakken

Autobanden, steenpuin, golfplaten, afvoerbuizen, gipsplaten, houtafval, gevulde vuilniszakken, piepschuim en andere rotzooi werden opgeraapt en verzameld op afgesproken punten. In de loop van volgende week zullen de Gemeentelijke diensten al dit samengebrachte afval ophalen. Het is onvoorstelbaar dat er nog altijd mensen zijn die dit soort afval zomaar ergens neergooien. Dat terwijl ze alles ook netjes kunnen afleveren in het containerpark.

Bewustwording

Ondanks het feit dat er weer een grote hoeveelheid aan zwerfvuil werd verzameld, viel het toch op dat die massa stilaan, jaar na jaar, verkleint. Misschien zijn we ons allemaal toch wat meer bewust van recycleren, sorteren en investeren in een proper en gezond milieu? Het is in ieder geval heel hoopgevend!!

Wild Beheer Eenheid Essen ruimt zwerfvuil

Ieder jaar actie

Volgend jaar zijn wij, als leden van Wildbeheereenheid Essen, in ieder geval weer van de partij en gaan we in maart 2020 weer op pad om zwerfvuil te rapen. Immers, jagen is veel meer dan schieten…

WP

Foto’s: Wildbeheereenheid Essen

Facebook73
Twitter
Follow Me
Tweet