Laatste nieuws:
Taal leren - Mandarin Chinees, Frans, Spaans

Wil je jezelf onderscheiden van de rest? Leer dan deze 3 talen

Engels blijft voor de meeste mensen de eerste keuze als ze een andere taal willen leren, en dat is niet zonder reden. Als de taal van de diplomatie, het bedrijfsleven en de popcultuur, nu gesproken door ongeveer 1,5 miljard sprekers (en nog eens een miljard mensen die het momenteel leren), is Engels echt de “taal van de wereld”.

Je kunt Engels leren bij NHA, maar naast Engels kun je ook andere talen leren die je helpen onderscheiden van de rest want hoe meer talen je kent, hoe meer mogelijkheden voor je open liggen. In dit artikel worden 3 andere nuttige talen besproken.

1. Mandarijn Chinees

China, dat sinds 2015 de grootste economie ter wereld is, is een belangrijke zakenpartner geworden voor bijna alle landen ter wereld, of ze nu uit de VS, Azië, Europa of Australië komen. De opkomst van China op diplomatiek en handelsgebied is exponentieel gegroeid en valt niet te negeren. Naast zijn enorme productiecapaciteit is het land door zijn omvangrijke bevolking een steeds belangrijkere afnemer geworden van geïmporteerde goederen uit de rest van de wereld. Door zijn aankoopbeslissingen is China een voorloper geworden in verandering, vooral op het gebied van groene energie. Als je in Azië wilt werken, is het van onschatbare waarde om Chinees te leren. Je kunt dan converseren met bijna een op de zes mensen op aarde, wat neerkomt op bijna een miljard moedertaalsprekers. Hierdoor is Chinees een van de meest nuttige talen om te leren.

2. Frans

Voor strategische taalleerders blijft Frans nog steeds een goede optie. Frankrijk is een van de toeristische hotspots van Europa, waardoor de taal een uitstekende keuze is voor studenten die geïnteresseerd zijn in het toerisme, reisleiders, hotel managers en andere professionals die werkzaam zijn in deze sector. Voor degenen die politieke wetenschappen studeren of een carrière in de diplomatie ambiëren, biedt kennis van het Frans duidelijke voordelen. Frans is namelijk een officiële taal bij organisaties zoals de Verenigde Naties, de Europese Unie, het Internationaal Olympisch Comité en internationale rechtbanken. Dit maakt het een waardevolle taal om te beheersen.

3. Spaans

Hoewel Spaans leren je niet zal helpen op te vallen in de VS (waar 12 procent van de mensen het spreekt), moet het niet worden beschouwd als een nutteloze tweede taal. Spaans is de officiële taal van 21 landen en heeft zoveel moedertaalsprekers dat het na Chinees de meest gesproken taal ter wereld is. Bovendien vergemakkelijkt het spreken van Spaans het reizen in Midden- en Zuid-Amerika aanzienlijk en is het ook een uitstekende “go-to” taal in Europa, omdat veel Europeanen het als tweede of derde taal spreken. Daarom is Spaans een van de nuttigste talen om te leren. Welke taal ga jij leren?