Laatste nieuws:
Werken begraafplaats Gooreind

Werken begraafplaats Gooreind

Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verplicht om het openbaar groen pesticidenvrij te onderhouden. Het gemeentebestuur van Wuustwezel ontwikkelde daarom een plan van aanpak voor de vergroening van de begraafplaatsen.

Vergroening van de begraafplaatsen

Het uitbreken van de dolomietpaadjes om deze te vervangen door honingraat die mooi wordt ingezaaid, is één van de elementen in deze aanpak. Het aanplanten van bodembedekkers rond de urnenkelders is een ander element in deze aanpak. Zij zorgen ervoor dat de ruimte tussen de kelders mooi zal dichtgroeien.

Vóór de urnenkelder mag de familie nog steeds zelf een bloembakje of een ornament (max. hoogte = 15 cm) aanbrengen. De ruimte tussen en achter de urnenkelders moet vrijgehouden worden voor deze bodembedekkers.

Werken begraafplaats Gooreind (Mansionstraat)

In de week van 22 april zullen onze technische diensten op het kerkhof van Gooreind starten met het aanplanten van waldsteinia tussen de urnenkelders. Deze bodembedekker zorgt er voor dat de ruimte tussen en achter de urnenkelders mooi zal dichtgroeien en het onderhoud zal beperken.

Ook werd vastgesteld dat de huidige strooiweide te klein is. Van deze gelegenheid zullen we dan ook gebruik maken om achteraan het kerkhof een nieuwe strooiweide te maken. De huidige strooiweide blijft, maar nieuwe asverstrooiingen zullen dan achteraan het kerkhof plaats vinden.

Meer info

Dienst groen – 03 690 46 51 – groen.ow@wuustwezel.be

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

Facebook16
Twitter
Follow Me
Tweet