Laatste nieuws:
Wereldberoemde Oriënt Express stopt in Essen

Wereldberoemde Oriënt Express stopt in Essen

De Oriënt Express is met name bekend van het beroemde boek van Agatha Christie: ‘Murder on the Oriënt Express. Dit werd verfilmd met een weergaloze Peter Ustinov in de hoofdrol als Hercule Poirot.

Vijf uur vertraging

De historische trein werd om 17:30 verwacht, maar door slecht weer in de Alpen werd al snel bekend dat er drie uur vertraging zou zijn. Daarnaast waren er problemen in Parijs en een wissel in Brussel. Uiteindelijk werd het 23:17, vijf uur vertraging dus. Er waren zo’n tweehonderd mensen aanwezig, verspreid over de beide perrons. Daar vertrok een deel van, om later terug te komen. Er werden veel grapjes gemaakt over de vertraging, dat dat kwam omdat er een moord aan boord was gepleegd.

Unieke ervaring

Maar toen de Oriënt Express het station binnenreed werd het stil en hoorde je alleen de trein. Mensen keken met bewondering en verwondering naar dit geweldige, zo bekende voertuig. Veel mensen beschreven het als ‘een kippenvelmoment’. Het was een unieke ervaring waar nog lang over gepraat zal worden!

Beelmateriaal: ©Machteld Verrycken

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.