Laatste nieuws:
Welkom in Restaurant Wilgietje

Welkom in Restaurant Wilgietje

Het was weer eens wat anders: een jonge ploeg obers en koks in het restaurant en de keuken van het Strijboshof in Kalmthout!

Welkom in Restaurant Wilgietje 5

Restaurantdag

In het buitengewoon lager onderwijs van Wilgenduin werd in de klassen van S6 en S7 gewerkt rond het thema ‘restaurant’. En aangezien leren beter gaat wanneer je echt iets kan ervaren, werd er een heuse ‘restaurantdag’ georganiseerd voor ouders, familie en leerkrachten. De kinderen leerden de voorbije periode over het reilen en zeilen in de keuken van een restaurant, stelden samen met kok Cedric een menu op, maakten uitnodigingen, namen zelf telefonisch de reservaties aan, knutselden menukaarten en decoratie.

Welkom in Restaurant Wilgietje 9

De grote dag

Op vrijdag 15 maart was het dan eindelijk de grote dag: de kinderen dekten zelf de tafels onder deskundige begeleiding van Erna en bereidden hun menu samen met Cedric. En dan was het ’s middags tijd om de gasten ook echt te ontvangen. Met een gezonde portie spanning en een grote glimlach serveerden de 10- tot 12 jarigen zelf een aperitiefje, wortelsoep, vol-au-vent met frietjes én chocolademousse aan hun eigen familie en juffen.

Welkom in Restaurant Wilgietje 2

En dat het gesmaakt heeft!

Aan de lege borden te zien, had het bij iedereen gesmaakt! We zagen trotse kinderen, dankbare ouders en tevreden juffen Tine en Annelies, met grote dank aan Cedric, Erna en heel het team van Strijboshof!

Bron en foto’s: Wilgenduin

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook33
Twitter
Follow Me
Tweet