Laatste nieuws:
Vraag vakantietoezicht aan en vertrek zorgeloos op vakantie!

Vraag vakantietoezicht aan en vertrek zorgeloos op vakantie!

Als je op vakantie vertrekt, doe dat je het liefst met het gevoel dat je je huis veilig achterlaat. Je kan bij PZ Grens terecht voor het aanvragen van een vakantietoezicht. Tijdens je afwezigheid komen de politie of onze gemeenschapswachten geregeld langs om toezicht te houden op je woning. Elke inwoner van Kalmthout, Essen en Wuustwezel kan dit gratis aanvragen via de website. In 2023 werden er in totaal 637 afwezigheidstoezichten aangevraagd in onze zone.

Wat houdt afwezigheidstoezicht in?

-Wie voor korte of lange tijd afwezig is, kan dit melden. In de mate van het mogelijke zal de politie of onze gemeenschapswachten toezicht houden op jouw woning.
-Bij terugkomst ontvang je een brief met informatie over het uitgevoerde toezicht.
-Je kan dit aanvragen via het digitale formulier of via police-on-web.
-Indien je liever het formulier afdrukt, kan dat via het blanco aanvraagformulier. Vul het in en geef het af op één van de burelen.

Tips om inbrekers geen kans te geven

-Sluit alle vensters en buitendeuren af en zorg ervoor dat de sleutel niet meer aan de binnenkant van de deur zit. De inbreker kan zo gewoon door een deur terug naar buiten, kan meer en grotere spullen meepakken… Hij houdt namelijk rekening met hoe gemakkelijk hij opnieuw weg geraakt als hij een huis kiest.
-Plaats buitenverlichting met sensoren. Het verraadt dat er iemand binnen komt.
-De achterkant van je woning is het meest kwetsbaar. Installeer een tuinpoortje dat op slot kan, ook al is dat maar een meter hoog. Erover springen met gestolen spullen is moeilijk en de buren weten ook meteen dat er iets mis is als iemand erover springt.
-Laat een bewoonde indruk achter: laat iemand je brievenbus leeg maken en het gras afrijden of de rolluiken openen en sluiten. Gebruik ook lampen met timers.
-Help de inbreker niet! Laat geen ladder slingeren en sluit je tuinhuis af. Inbrekers gebruiken zelfs tuinmeubelen als opstap. Als ze zien dat die op slot liggen, weet de inbreker ook dat je ermee bezig bent geweest. Dat schrikt af.
-Maak een inventaris op. Merk, type en serienummer zijn dikwijls niet voldoende. Zet er je rijksregisternummer op en maak foto’s. Zo kunnen teruggevonden spullen geïdentificeerd worden.
-Wees discreet op sociale media over je vakantie. Inbrekers zijn ook mensen en zitten ook op sociale media.
-Let ook op met antwoordapparaten en automatische e-mailberichten.

Geniet van de zomer en een fijne vakantie!

Bron: PZ Grens
Foto: Noordernieuws.be

Facebook12
Twitter
Follow Me
Tweet