Laatste nieuws:
500 jaar Gildefeesten Essen - (c) Noordernieuws.be 2018 - HDB_7739u75

Vijf voetbooggilden organiseerden Gildendag

Afgelopen weekend werd er bij de St. Andriesgilde een klein schietspel ingericht onder de vijf voetbooggilden. Te weten de St. Jorisgilden uit Brecht, Nieuwmoer en St. Job, de Onze Lieve Vrouwgilde uit Kalmthout en de St. Andriesgilde van Wildert. Het schietspel werd gehouden op de schietstand van de St. Andriesgilde in Wildert. Tussen de schietingen door werd er hevig meegeleefd met de voetbalwedstrijd België-Tunesië en de overwinning droeg bij aan de vrolijke dag.

Op zondag richtten deze voetbooggilden gezamenlijk een Gildendag in, in de Heuvelhal. Het was de eerste maal dat verschillende gilden samen een Gildedag inrichten en dit onder de auspiciën van de Hoge Gilde Raad Der Kempen. 24 gilden uit de Noorder- en Zuiderkempen namen hieraan deel. Verschillende disciplines kwamen hierbij aan bod en de leden toonden hun beste kunnen bij het gildedansen, vendelen en roffelen. De prachtige gildekledij gaven de dag iets onwerkelijks. Geschiedenis en heden werden hierdoor perfect gecombineerd, wat alles nog bezienswaardiger maakte.

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook33
Twitter
Follow Me
Tweet