Verbeteringen voor het Essense kernwinkelgebied

Verbeteringen voor het Essense kernwinkelgebied

Er beweegt heel wat in het kernwinkelgebied van Essen met extra beplanting en bloemen deze zomer, nieuwe lantaarnpalen in 2024 en de komst van de nieuwe supermarkt.

De voormalige Aldi werd afgebroken en het stuk grond ligt klaar voor de opbouw. Wanneer mogen we de Delhaize en woningen verwachten? Architect Stijn Mertens vertelt ons meer.

“Na de afbraak is er heel wat onderzoek gebeurd. Het archeologisch en het grondonderzoek zijn nu afgerond. In november starten de graafwerken voor de kelder, in januari beginnen we te werken aan de funderingen en riolering. Tegen september 2024 moet het winkelgebouw winddicht zijn. De appartementen worden opgeleverd in april 2025.”

Supermarkt en woningen

Aan het kruispunt van de Nieuwstraat en Dreef komt dus de nieuwe Delhaize op shet gelijkvloers, met twee ingangen: langs de Nieuwstraat en de parking bij de Dreef. Op de eerste en tweede verdieping komen negen woningen: vijf appartementen en vier duplexwoningen. Het platte dak boven de winkel wordt een gemeenschappelijke daktuin met groendak voor de bewoners.

Trage weg en koppeling parkings

We waarderen het kernwinkelgebied tegelijk op met een nieuw voet- en fietspad vanaf de Dreef tot aan het begraafpark. Ideaal voor voetgangers en fietsers om dit stuk Essen veilig te doorkruisen. De parking van de Delhaize zal ook verbonden worden met de parking van de pastorij, mét een betere inrit door het afbreken van de garage van de pastorij. elektrische laadpalen en een overdekte fietsenstalling zorgen voor een extra upgrade.

Zag je trouwens de spandoeken al aan de bouwwerf? Hiermee geven we je een terugblik naar de historiek van deze locatie, met de boerderij, de passage van carnaval en de (oude) Aldi.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook13
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!