Trots op haar toekomstige beroep. Jelke Van den Broek vertelt!
Jelke Van den Broek en Jessy Raets

Trots op haar toekomstige beroep. Jelke Van den Broek vertelt!

Al jong je toekomstige beroep voor ogen hebben. En dat toch laten varen omdat je geïnspireerd wordt door iemand die haar kennis zo geweldig in praktijk brengt, dat je dat zelf ook wil gaan doen. Jelke Van den Broek (13) wilde rechter worden, maar toen ze Jessy Raets aan het werk zag, gooide ze definitief het roer om.

Jelke Van den Broek - 2

Jessy Raets

“Op het College van Essen doe ik Klassieke Talen,” vertelt Jelke. “Vroeger wilde ik rechter worden, want ik heb een hekel aan onrecht. Uiteindelijk koos ik voor dieren, al wilde ik geen dierenarts worden in verband met opereren. Ik had een verzorgpony en Jessy Raets kwam langs voor een behandeling. Ik heb haar aan het werk gezien en ze legde daarbij alles ook heel goed en duidelijk uit. Jessy was eerst kinesist en is zich gaan specialiseren in dieren, namelijk dierenkinesist, en daarna osteopathie voor honden en paarden. Ze heeft zelf altijd in de paarden gezeten en wilde zich daarin verder specialiseren. Met de verzorgpony ging het niet zo goed, maar op het moment dat zij de behandeling had gedaan, was hij meteen weer net een jong veulen. Ik vond dat geweldig, want dieren kunnen niet praten en dus ook niet zeggen wat er aan mankeert.”

Jelke Van den Broek vertelt! - Essen-Wildert
Jessy Raets
Osteopathie voor dieren, een droomberoep

“Thuisgekomen zei ik tegen mijn ouders: ‘Ik wil geen rechter meer worden, ik wil osteopathie voor dieren gaan doen!’ Mijn ouders dachten: ‘Dat zal nog wel veranderen.’ Maar ik wil dit nu echt al twee jaar. Het is mijn droomberoep voor later en mijn inspiratie is Jessy Raets. Mijn volgende opleiding zal Latijn-Wiskunde worden, die duurt na dit jaar nog vijf jaar. Daarna vier jaar Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en aansluitend Osteopathie voor dieren.”

Jelke Van den Broek - 3

Speciale technieken

“Osteopathie doe je met je handen en door speciale technieken voorkom je blessures en kun je ze genezen. Het lijkt me heel speciaal om dieren te helpen en elke keer verbetering te zien. Jessy legt me nu ook alles al heel goed uit en neemt de tijd voor me om toe te lichten waar ze mee bezig is. Ik hoop dat ik mijn stage bij haar kan doen, want dan weet ik dat ik een superbegeleider zal hebben. Ik denk dat ik veel tijd in mijn toekomstige beroep zal moeten steken, maar verwacht er heel veel plezier van te hebben. Dat ik elke dag met een glimlach op mijn gezicht naar werk ga en ook met een glimlach weer thuiskom. In de toekomst hoop ik hier in de omgeving van Essen een praktijk te kunnen starten, omdat hier nu niet zo heel veel osteopaten voor dieren zijn.”

Trots op haar toekomstige beroep Osteopathie voor dieren. Jelke Van den Broek

Trots op mijn beroep

“Ik zal er trots op zijn, om voor zowel mensen als dieren open te staan. Want help je het paard, dan help je ook de ruiter. Zoals ik zag en meemaakte hoe Jessy mijn verzorgpony hielp, hoop ik dat ook te kunnen doen en zo mijn passie door te geven aan anderen. Jessy is echt mijn inspiratie en ik ben haar daar heel erg dankbaar voor!”

Jelke Van den Broek - 1

NNAlarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!