Troostplek Officieel geopend door Ferm Essen (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_3319u65

Troostplek officieel geopend door Ferm Essen

Ferm Essen opende aan het Patersboske op Heikant een Troostplek. Een stilteplaats waar mensen rust kunnen vinden, een plek voor verdriet, troost en hoop.

Troostplek Officieel geopend door Ferm Essen (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_3284

Een plek van stilte

Het leven zoals we dat gewoon zijn, is ontwricht door corona, wat een onzekere en soms verdrietige situatie geeft bij veel mensen. Juist voor hen heeft Ferm Essen bijzondere aandacht en creëerde een plek van stilte, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, ongeacht nationaliteit, culturele achtergrond of religie. Het is met dank aan de gemeente dat dit gerealiseerd kon worden.

Troostplek Officieel geopend door Ferm Essen (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_3296

Niet verwacht dat een plek als deze nodig zou zijn

“Een jaar geleden had ik niet verwacht dat een plek als deze nodig zou zijn”, zegt burgemeester Gaston Van Tichelt. “Troost in verband met overleden familie, troost voor de eigen fysieke situatie. Ik ben blij dat we zo een steentje bij konden dragen ter ondersteuning van het initiatief van Ferm Essen. Ik ben er van overtuigd dat veel mensen hier wat aan gaan hebben. We zullen allemaal goed zorg dragen voor deze plek en ik ben er zeker van dat ik hier ook nog zal komen.”

Troostplek Officieel geopend door Ferm Essen (c) Noordernieuws.be 2021 - HDB_3298

Bedankt voor jullie geweldige initiatief!

Brigitte Van Aert sprak een warm dankwoord uit: “Ferm, bedankt voor jullie geweldige, gezamenlijke initiatief om een troostplek te voorzien in onze mooie gemeente! Het zijn bijzondere tijden, waarvan we nooit verwacht hadden dat ze ons zouden overkomen. Dat de huidige situatie zoveel met ons zou doen. Jullie hebben een prachtige plek uitgekozen, het Patersboske, waar onze herdenkingsbomen staan, speciaal geplant voor iemand bijzonder of een bijzondere gebeurtenis. Hierachter een geboortebos, een speelheuvel waar kinderen kunnen spelen en ravotten, een mooie groene toegankelijke plek voor iedereen. We zijn heel blij met jullie initiatief om hier een extra plekje te voorzien voor iedereen, een plekje om troost en hoop te vinden. Bedankt, Ferme madammen!”

Troostplek Officieel geopend door Ferm Essen (c) Noordernieuws.be 2021 - Bord - Troost - HDB_3319

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook89
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!