Laatste nieuws:
trapliften

Een traplift: voor allerlei doelgroepen geschikt!

Trapliften kunnen uitkomst bieden voor mensen die moeite hebben met traplopen. Het vergroot de veiligheid en is huis en daarmee ook de kwaliteit van leven. Zo hoef je niet langer allerlei activiteiten noodgedwongen beneden te doen, maar kan je ook weer met gemak naar een hogere verdieping.

Niet alleen voor ouderen kan een traplift een uitkomst zijn, ook voor andere mensen die de trap als een obstakel zien. Voor allerlei doelgroepen kan een traplift dus een goed idee zijn.
Om welke groepen dat gaat, zal worden uiteengezet in dit artikel.

Je mobiliteit vergroten als oudere

Verreweg de meeste trapliften worden geïnstalleerd bij mensen op leeftijd. Vaak krijg je als je ouder wordt te maken met zwakke knieën of stroeve heupen. Omdat steeds meer ouderen ook langer zelfstandig thuis blijven wonen, is het niet onverstandig om je huis zo in te richten dat er geen ongemakken ontstaan. Om de dagelijkse handeling van traplopen dus makkelijker te maken, kan je een traplift aanschaffen. Doordat er veel verschillende soorten trapliften zijn – die je bovendien kan stylen naar eigen smaak – kan er voor iedere situatie een passende lift gevonden worden. Het kopen van een tweedehands traplift kan er ook voor zorgen dat er geld bespaard wordt. Zo ontvang je dezelfde kwaliteit, maar voor een lagere prijs.

Maak je revalidatie makkelijker met een traplift

Misschien heb je onlangs wel een zware operatie gehad waar je een lange tijd van moet revalideren. Zeker met bijvoorbeeld een gebroken been of een heupoperatie kan de trap op gaan behoorlijk lastig zijn. Voor deze situatie bestaat daarom de oplossing van het huren van een traplift, zo lopen de kosten van een traplift niet te hoog op. Zo hoef je niet langer met je krukken de trap op, maar kan je comfortabel op een stoel zitten. Dit kan ook een oplossing zijn voor iemand die tijdelijk in een rolstoel zit.