Laatste nieuws:
Tis WYT Zowyt

Tis WYT Zowyt

Het openingsbal is geweest en daarmee werd het carnavalsseizoen geopend! De verenigingen zijn al een poos hard aan het werk om weer een prachtige wagen voor de Grootste Stoet te bouwen.

En zo komt ongemerkt komt het grote feest dichterbij, was het maar vast zover… Op 16 december is de plaatkeuring waarbij carnavalsverenigingen Steenbakkers, Torrep, Staesie, Denoek, Den Heikant en Denuil met touringcars op pad gaan om elkaars carnavalsbord in de wijk te bekijken en te bewonderen. Bij iedere plaat wordt het nieuwe carnavalslied: ‘Tis WYT Zowyt’ gezongen, gevolgd door het Ossekoppenlied, natuurlijk begeleid door de vrolijke klanken van Dofkapel. Een zeskoppige jury zal de platen op data en originaliteit beoordelen.

21 januari is het van 14:00 tot 17:00 7-kamp in de parochiezaal in de Kerkstraat, waarbij de verenigingen tegen elkaar uitkomen bij zelfbedachte spellen. Het wijkenbal is dit jaar bij Den Block op 27 januari. En op zaterdag 10 februari zal burgemeester Gaston Van Tichelt de sleutel overhandigen aan de Prins. Dan gaat al het feestelijke van start, met op zondag natuurlijk de Grootste Stoet met alle praalwagens waar nu al zo hard aan wordt gewerkt!

Bij de seniorenmiddag op 11 februari treden Yves Segers en Dennie Damaro op. Dinsdag is het kinderbal en jammer genoeg ook de afsluiting van een feestelijke, kleurrijke periode. Dit is tot zover het globale programma van het komende carnaval.

Volgend jaar wordt het helemaal speciaal en komt er een groot feest, want: 5 x 11 jaar = 55 jaar De Ossekoppen!

LW

Facebook13
Twitter
Follow Me
Tweet