Laatste nieuws:
Ray Ban Stijlvolle Zonnebrillen bij Pearle

Stijlvolle Zonnebrillen Voor een Franse Zomervakantie

Als je op zoek bent om in chique stijl van de zomerse hitte te genieten, kijk dan niet verder dan de populaire reisbestemming in Frankrijk. Volgens cijfers van Statbel hebben steeds meer Belgen Frankrijk uitgeroepen tot hun favoriete zomerbestemming, gevolgd door andere toeristische hotspots zoals Spanje, Nederland en Italië. Van de 8.705.000 reizen die door Belgen werden gemaakt, ging een derde naar Frankrijk — een stijging van 14% vergeleken met de zomer van 2022.

Afgezien van de prachtige Parijse landschappen en de talloze stranden en kustlijnen van het land, is het geen wonder dat Frankrijk steeds populairder wordt onder Belgen die zomergestuurde reislust ervaren. Natuurlijk, naast de vele water- en strandactiviteiten om naar uit te kijken, doen velen ook hun best om bijpassend gekleed te gaan. Een Franse zomervakantie vraagt om een chique uitstraling die past bij de sfeer, en geen zomer is compleet zonder een paar stijlvolle zonnebrillen.

Hoewel je kunt stellen dat elke zonnebril volstaat — immers, zonbescherming moet een prioriteit zijn — als je je Franse zomerervaring naar een hoger niveau wilt tillen en er geweldig uit wilt zien op foto’s, delen we enkele tips voor het kiezen van chique zonnebrillen om je Franse zomervakantie compleet te maken:

Tijdloze ontwerpen

Een klassieke Franse uitstraling vertrouwt op tijdloze en bekende silhouetten. Dezelfde filosofie zou moeten gelden voor je vakantieaccessoires, zoals zonnebrillen. Bij het kiezen van je zonnebril, kun je niet fout gaan met geliefde silhouetten zoals de oversized druppelvormige lenzen van de Ray-Ban Aviator. Sinds de populariteit ervan in de jaren 80 is de Aviator een populair zonnebrilontwerp gebleven, en om goede redenen. Ze zijn eenvoudig maar stralen elegantie, stijl en een coole uitstraling uit.

Het silhouet wordt door velen zo geliefd dat Ray-Ban sindsdien nieuwe varianten van de druppels heeft gemaakt, zoals de Ray-Ban Reverse. Andere merken hebben ook door de decennia heen de Aviator-trein genomen, wat moderne interpretaties van de druppelvorm biedt als je iets opvallends zoekt. Luxemerken zoals Burberry en Serengeti voegen een vleugje glamour toe aan de klassieke Aviator-look.

Androgene ontwerpen

Een andere pijler van Franse stijl en mode is het algemene negeren van genderbeperkingen. Franse kleermakers hebben al lang mannelijke silhouetten populair gemaakt, waardoor de androgyne modetrend van Parijzenaars in de jaren 90 werd gevoed. Dus, als je op zoek bent naar een paar zonnebrillen die aan deze filosofie voldoen, wil je misschien weg van gespecialiseerde heren- en dameszonnebrillen en in plaats daarvan kiezen voor uniseksmodellen.

Gelukkig bieden veel brillenmerken en -winkels vandaag de dag unisekslijnen met verschillende ontwerpen en silhouetten die passen bij alle soorten gezichten en geslachten. Deze zijn vaak minimalistisch van ontwerp en hebben neutrale vormen en kleuren. Als je niet zeker weet of je zonnebril uniseks is, zullen subtiele ontwerpelementen zoals dunne monturen en goud- en zilverkleuren volstaan. Deze zijn ook veel makkelijker te combineren met je zomerse outfits dan specifiek gekleurde monturen.

Unieke vormen

Tenslotte, om het bovenstaande advies te contrasteren, wil je misschien gaan voor nog gedurfder vormen en ontwerpen. Immers, de Fransen zijn dol op mode en gedurfde ontwerpen, en zonnebrillen zijn een geweldige manier om te experimenteren met mode als zelfexpressie. Zonnebrilontwerpen zoals de cat-eye zijn bijvoorbeeld al tientallen jaren populair en worden geliefd om hun unieke lensvorm die verschillende montuurontwerpen en accenten mogelijk maakt.

Als je overweldigd wordt door de keuze aan unieke zonnebrilvormen die beschikbaar zijn, is het beste wat je kunt doen om de lensvormen af te stemmen op je gezichtsvorm. Zo kunnen rondere gezichten baat hebben bij hoekige zonnebrillen met rechthoekige of vierkante lenzen, omdat ze je gezicht minder rond kunnen laten lijken en meer lijnen aan je gezicht kunnen toevoegen. Aan de andere kant zijn rondere zonnebrilmonturen het beste voor mensen met scherpere gezichtskenmerken, omdat ze meer visuele rondingen bieden om je gezicht te verzachten.

Uiteindelijk zijn er veel manieren waarop je zonnebrillen kunt gebruiken om je Franse zomervakantie te accessoriseren terwijl je in lijn blijft met de chique Parijse spirit. Natuurlijk moet je ook comfort en pasvorm prioriteit geven bij het kiezen van zonnebrillen, omdat ze ook essentieel zijn voor zonbescherming tijdens het genieten van de Franse kustlijnen.

Als je van dit bericht hebt genoten of op zoek bent naar verschillende zomerbestemmingen, kun je onze vorige post bekijken over een rondleiding in Canada, waar je kunt genieten van de prachtige natuur en heldere meren van het land, evenals de multiculturele steden en buurten van Canada.