sp-a-reikt-eerste-solidariteitsprijs-uit

SP.a reikt eerste Solidariteitsprijs uit

Vandaag, zondag 8 januari, was de Nieuwjaarsreceptie van de SP.a. Bijzonder was, dat hier de eerste Sooi Noldus Solidariteitsprijs werd uitgereikt. Sooi Noldus was één van de pioniers van de Essense socialistische beweging en gemeenteraadslid tot zijn 75ste. Iemand met een zeer groot sociaal gevoel, die mensen gratis met alle administratieve rompslomp hielp. Een eerbetoon aan deze man is het Frans Noldusplein.

Het waren de Scouts & Gidsen van de Heikant die deze Solidariteitsprijs in ontvangst mochten nemen. Toen bekend werd dat er vluchtelingen in het Paviljoen op de Heikant zouden worden gehuisvest, richtte zich een actiegroep op, die hun bezwaren bij de gemeenteraad van april kwamen uiten. Eén van de argumenten was dat het scoutslokaal pal naast het Paviljoen lag en dat de vluchtelingen een bedreiging voor onze jeugd zouden zijn. Het was hartverwarmend en hoopgevend dat een delegatie van de Scouts & Gidsen van de Heikant kwam opdagen om hun visie van openheid, tolerantie en verdraagzaamheid kracht bij te zetten. Het was een warme deken bij een kil debat.
Helmut Jaspers, schepen van Jeugd, was blij met dit teken van solidariteit en nam het initiatief om de scouts te nomineren voor de Solidariteitsprijs, die bij deze Nieuwjaarsreceptie werd uitgereikt.

Mark Gebruers
Mark Gebruers

De solidariteitsprijs is een kunstwerk van Mark Gebruers (Marx) en toont diverse gekleurde mensen, die met elkaar een muur omtrekken. Marx werd geïnspireerd door de muren die tegenwoordig overal worden opgetrokken.

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook15
Twitter
Follow Me
Tweet