Laatste nieuws:
schoendoosactie-voor-costa-rica-groot-succes

Schoendoosactie voor Costa Rica groot succes!

Ieder jaar, begin december, stuurt Broeder Willy een container met spullen naar Costa Rica. Deze is niet alleen gevuld met gebruiksgoederen, maar ook met de schoendozen vol cadeautjes van de leerlingen van diverse scholen, onder andere de lagere school in Sint-Niklaas. Dit jaar doet voor het eerst ook de eerste graad van het middelbaar van het College aan deze actie mee.
Als de container gevuld is, vertrekt hij op zijn verre reis naar Costa Rica, gevolgd door Broeder Willy die daar zes weken blijft en meehelpt bij de distributie.

Vlnr Broeder Willy, Geert Vandekeybus en Pater Gaston
Vlnr Broeder Willy, Geert Vandekeybus en Pater Gaston

“De kinderen nemen de dozen van huis mee, gevuld met speelgoed en wat lekkers.“ vertelt Geert Vandekeybus, directeur Lagere School College, “Het speelgoed moet in goede conditie zijn, ze gaan er tenslotte andere kinderen blij mee maken. De dozen zijn altijd goed gevuld en zo realiseren de kinderen zich ook, dat andere kinderen het niet altijd zo goed hebben. En dat cadeautjes krijgen helemaal niet zo vanzelfsprekend is! Sommige kinderen komen hier met hun schoendoos, maar kunnen er eigenlijk geen afstand van doen. Dit kweekt het besef dat bezit geen vaststaand gegeven is.”

Jutta Van Tichelen
Jutta Van Tichelen

Jutta Van Tichelen (9) vertelt wat ze allemaal in haar schoendoos heeft gedaan: “Snoep, een knuffeltje, speelgoed, een boekje, een speelgoedtractor en een lottodoosje van Dora. Ik dacht: ik speel er toch niet meer mee, daar ga ik een ander kindje blij mee maken!”

De mama van Ereny en Joanna Tawfik heeft heel erg haar best gedaan. Ze zorgde voor een kar vol dozen met cadeautjes. “Mama maakte al deze pakjes en ze deed er knuffeltjes in, kettingen, horloges, kleren en nog veel meer. Er zit ook nog een heel grote knuffelbeer bij. En ik heb geholpen met inpakken.” legt Ereny uit.”

Ereny Tawfik
Ereny Tawfik
Joanna Tawfik
Joanna Tawfik

Met z’n allen zorgen ze er voor dat de schoendozen in de camion terecht komen. Eerst worden de pakjes per klas gewogen, daarna geven ze in een lange rij de dozen aan elkaar door. De laatste leerling geeft het pakje aan de kinderen in de camion, die ze netjes opstapelen.

34-schoenendoos-actie-voor-costa-rica-groot-succes-noordernieuws-be-dsc_4065

De schoendoosactie is negen jaar geleden gestart door Broeder Willy en zijn vrijwilligers. In Costa Rica is Broeder Willy bij de distributie van de cadeautjes aanwezig. “Dit jaar gaan er 850 schoendozen mee! Het is daar ongelooflijk om te zien, die kinderen komen met hun ouders van heinde en verre en ze gaan allemaal netjes in de rij staan.” vertelt Broeder Willy, “Niemand dringt voor!”

Met deze geweldige actie en de gulheid van zoveel leerlingen, zullen heel veel kinderen in Costa Rica, ruim negenduizend kilometer hier vandaan, ook een fijne Kerst hebben!

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook9
Twitter
Follow Me
Tweet