Laatste nieuws:

Prachtige sneeuwsfeerbeelden uit de regio!

Afgelopen zaterdagavond heeft Koning Winter zijn intrede gedaan in Vlaanderen en is voorlopig nog niet vertrokken.

Prachtige sneeuwsfeerbeelden uit de regio!2

Sneeuw blijft voorlopig liggen

Het is zaterdagavond, 6 februari, beginnen te sneeuwen, tot zondagavond en er is 2 tot 5cm (in de regio’s tegen de Nederlandse grens zelfs tot 10cm) gevallen. Toen we vrijdag op het weer hoorden dat het ging sneeuwen dachten we dat het niet veel ging zijn. Maar zondag werden we wakker met een al redelijk dik, wit pak sneeuw. De sneeuw zal komende dagen tot het weekend nog blijven liggen en de temperaturen zijn berekoud. We krijgen overdag nog maar temperaturen van amper -5°c en ‘s nachts mogelijk tot -10°c. De wegen liggen er gevaarlijk glad bij en de strooidiensten hebben hun handen vol aan sneeuwruimen en de wegen ijsvrij te houden.

Prachtige sneeuwsfeerbeelden uit de regio!3

Actief Noord

Maar dat dik pak sneeuw levert ook mooie beelden op! In de video ziet u enkele mooie witte beelden van de regio Wuustwezel, Kapellen, Stabroek, … Die beelden werden op de Facebookgroep “Actief Noord” geplaatst. Ook wel gekend als de “Zorgvoorlicht voor gezelligere dagen” groep waar Bjorn Van Endert (15) uit Wuustwezel en Tijs Cuypers (16) uit Stabroek hun routes voor de lichtcreaties aankondigden.

Prachtige sneeuwsfeerbeelden uit de regio!4

Video van de winterbeelden

De groep hebben ze van naam veranderd, om heel het jaar zo’n activiteiten te kunnen organiseren en hebben ze nu gebruikt om een oproep te doen, om winterbeelden van de sneeuw op de groep te plaatsen. Daar hebben ze enkele beelden tussenuit gepikt om in een video te zetten voor Noordernieuws.be. Heb je niet genoeg aan de witte beelden in de video, ga dan naar de facebookgroep “Actief Noord” en geniet van de vele mooie winterbeelden! Geniet nog van de sneeuw, zoveel maken we niet vaak mee.

Beeldmateriaal: Bjorn Van Endert

BVE

Facebook95
Twitter
Follow Me
Tweet