Politie Roosendaal ontruimt Markt na opstootjes

Politie Roosendaal ontruimt Markt na opstootjes

Het horecateam van politie Roosendaal is steeds in de uitgaansnachten in dienst om de veiligheid en het gezellig uitgaan van stappers in Roosendaal in het oog te houden. Sfeerverziekend gedrag in de binnenstad wordt door dit team over het algemeen de-escalerend opgelost. Zaterdagnacht moesten zij echter charges uitvoeren en op linie optreden om de Markt in Roosendaal ‘schoon te vegen’. De sfeer was rond 03.30 uur op zijn zachtst gezegd niet meer zo gezellig.

Vechtpartij tussen twee groepen jongeren

Er ontstonden wat opstootjes in en bij een café aan de Markt. De aanleiding was vermoedelijk dat er in het café een vechtpartij ontstond tussen twee groepen jongeren. Er werden wat vechtersbazen uit de kroeg gezet, maar eenmaal buiten werd het er niet echt beter op. Agenten zagen vervolgens een meisje flauwvallen in de deuropening van het café, verschillende mensen bleven dicht om haar heen staan en stapten zelfs over haar heen. Omdat dit geen ideale situatie is als iemand is flauwgevallen, probeerden agenten haar naar buiten te dragen om haar hulp te verlenen. Dan slaat de sfeer plotseling helemaal om naar de negatieve kant.

Bekogeld met glas en vuurwerk

Door een deel van het aanwezige publiek wordt plots met vuurwerk naar de agenten gegooid, de agenten worden bekogeld met glazen en flessen en een meisje ziet kans om een van de agenten te trappen. De agenten zien zich hierop genoodzaakt om hun wapenstok te gebruiken. Drie jonge mensen worden aangehouden. Het gaat om een jongen van 20 uit Bergen op Zoom, een jongen van 18 uit Sint Maartensdijk en een meisje van 16 uit Sint Maartensdijk.

Meerdere aanhoudingen

Die aanhoudingen zijn de aanleiding om met meerdere agenten, waaronder twee hondengeleiders, de Markt in Roosendaal schoon te vegen. Het dan nog aanwezige publiek wordt door agenten op linie het centrum uit begeleid. Hierbij worden nog twee aanhoudingen gepleegd van mannen die niet luisteren naar wat de politie hen opdraagt. Het gaat om twee mannen die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben. Ze zijn 26 en 27 jaar oud. Omstreeks 04.30 uur is de rust weergekeerd op de Markt in Roosendaal. Tegen alle aangehouden verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Politie.nl
Foto: Pixabay

Facebook35
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!