Opnieuw vieringen in kerkje op Essenhout in Kapellen

Opnieuw vieringen in kerkje op Essenhout in Kapellen

Uitzonderlijk opent het kerkje van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima aan de Binnenweg in Kapellen nog de deuren voor twee vieringen. Op zaterdag 8 oktober 2022 werd in de kapel, die gebouwd werd in 1948, onder massale belangstelling officieel de laatste mis opgedragen. Het bisdom hertekende immers het aantal parochies in Kapellen en Brasschaat en bracht alles terug tot vijf basisgemeenschappen met enkele ‘bijkerken’. Het kerkje van Onze-Lieve-Vrouw van Fatima werd daarom definitief gesloten, ondanks stil protest van de gelovigen.

Het parochieteam en vele gelovigen betreurden dat de viering van de 75ste verjaardag van de kapel, gepland voor dit jaar, niet meer kon doorgaan. De kapel maakte deel uit van de kapelanie Onze-Lieve-Vrouw van Fatima waar paters Oblaten vanaf 1965 permanent woonden en zorgden voor de parochianen.

Opnieuw vieringen in kerkje op Essenhout in Kapellen2

Moederdag

Het kerkje werd indertijd toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Fatima. Op maandag 14 augustus om 19 uur openen de deuren van de kapel daarom opnieuw om samen het feest van Onze Lieve Vrouw Hemelvaart te vieren. De viering zal muzikaal opgeluisterd worden door de sopraan Caroline Jestaedt en Simon De Paepe begeleidt haar op de piano. Op 9 september 2023 zal dan definitief het doek vallen over het samen vieren in het kerkje en wordt officieel de 75ste verjaardag van de oprichting van de kapel aan het Essenhout herdacht tijdens de allerlaatste misviering.

MLH

Foto: © MLH & Kerknet

Facebook85
Twitter
Follow Me
Tweet