Ontdek Pop up Europa in Kalmthout
Deelnemers aan het Rad van Europa op de zaterdagmarkt met rechts schepen Silke Lathouwers - Copyright: Provincie Antwerpen

Ontdek Pop up Europa in Kalmthout

Van 1 april tot en met 14 mei staat Kalmthout in het teken van Europa met gratis activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er wedstrijden, spelletjes, films en lezingen over Europa. Bij het Rad van Europa op de Kalmthoutse zaterdagmarkt konden inwoners hun kennis over de Europese Unie al eens testen en het programma ontdekken. Pop up Europa is een initiatief van Europa Direct provincie Antwerpen in samenwerking met de gemeente Kalmthout om Europa dichter bij de burger te brengen.

Van alles te beleven

Tijdens Pop up Europa Kalmthout valt er van alles te beleven. Zo kunnen inwoners met de kraslotenactie een knalblauwe Europafiets winnen. In de bib ontdek je via themahoeken, een infostand en kinderactiviteiten de EU. Voor wie er al graag wat meer beweegt zijn er een fietszoektocht en de buitenspelweken, waarbij de speelterreintjes worden omgetoverd tot een Europees land. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten zoals: een Europese tombola, Europese kinderfims en een tentoonstelling in het dienstencentrum. Bij de lezing van Stefaan De Rynck krijg je een kijkje achter de schermen van de onderhandelingen tijdens de Brexit en tot slot kun je met een bus een bezoek brengen aan de opendeurdag van de Europese instellingen. Het merendeel van de activiteiten is gratis toegankelijk.

Praktische info

Pop up Europa
Pop up Europa is een initiatief van de provincie Antwerpen, in samenwerking met de gemeente Kalmthout om Europa dichterbij de burger te brengen. Het volledige programma kan je bekijken op Kalmthout | Pop up Europa
Activiteiten voor het brede publiek:

Rad van Europa op de markt:

25.03.2023 – Wekelijkse markt, dorpsplein Kalmthout
Draai aan het rad, beantwoord een vraag over Europa en maak kans op toffe prijzen.

Kras en win een fiets:

Van 01.04.2023 t.e.m 14.05.2023 –Visit Kalmthout, Bib Kalmthout, Dienstencentrum de Groten Uitleg
Bezoekers van de bib, Visit Kalmthout en dienstencentrum De Groten Uitleg krijgen een kraslot. Kras het vakje met het juiste antwoord open en maak kans op leuke prijzen.

Europa in de bib:

Van 01.04.2023 t.e.m 14.05.2023 – Bib Kalmthout kerkeneind 23, 2920 Kalmthout
Ontdek verschillende themahoeken en reis rond door Europa. Zoek de twaalf verschillen en ontdek welke Europese wetten een impact hebben op ons leven.

Interactieve tentoonstelling:

Van 01.04.2023 t.e.m 14.05.2023 – Dienstencentrum de Groten Uitleg kerkeneind 20, Kalmthout.
Ontdek op een laagdrempelige manier alles over Europa in het dagelijks leven, krijg een update van de actualiteit, breng je stem uit en test je kennis over de geschiedenis.

Fietstzoektocht Pop up Europa:

Van 01.04.2023 t.e.m 14.05.2023 – Verschillende locaties in Kalmthout, boekjes kunnen afgehaald worden bij Visit Kalmthout, Putsesteenweg 131, Kalmthout.
Ontdek dit voorjaar al fietsend Kalmthout én Europa

Europa Tombola Dorpshuis Nieuwmoer:

Van 01.04.2023 t.e.m 14.04.2023 – Dorpshuis Nieuwmoer, Nieuwmoer-dorp 12, Kalmthout.
Kom tijdens Pop up Europa langs en ontvang een gratis tombolalotje. Hiermee maak je kans op leuke prijzen.

Buitenspeelweken 2023, een reis rond Europa:

Van 03.04.2023 t.e.m 14.04.2023 – Verschillende locaties in Kalmthout.
Tijdens de buitenspeelweken maakt de jeugddienst een rondreis doorheen Europa. Elke dag reizen ze de gemeente rond naar één van de speelterreintjes.

Europese film: Zussen 6+

06.04.2023 – Bib Kalmthout, Kerkeneind 23, 2920 Kalmthout
Dit spannende avontuur in de prachtige Noorse bossen en wouden is een ode aan de kracht en volharding van kinderen, van meisjes, van zusjes.

Europese film: When Hitler stole pink rabbit 10+

13.04.2023 – Bib Kalmthout Kerkeneind 23, 2920 Kalmthout
Van de Oscar winnende regisseur Caroline Link, naar het ontroerende levensverhaal van de auteur Judith Kerr. Winnaar van de prijs voor Beste Langspeelfilm (professionele jury) op JEF festival 2021.

Lezing Stefaan de Rynck: een kijkje achter de schermen van Brexit:

24.04.2023 – Bib Kalmthout kerkeneind 23, 2920 Kalmthout
Stefaan De Rynck is hoofd van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België. Als raadgever van EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier maakte Stefaan De Rynck de Brexitonderhandelingen vanop de eerste rij mee

Bezoek opendeurdag Europese instellingen

06.05.2023 – Vertrek met bus richting Brussel op de parking van station Kalmthout
Op zaterdag 6 mei openen de Europese instellingen hun deuren voor het grote publiek.

Meer info:

Kalmthout | Pop up Europa

Bron en foto: Provincie Antwerpen

Facebook12
Twitter
Follow Me
Tweet