Ontdek de secundaire scholen uit de regio

Ontdek de secundaire scholen uit de regio

De overstap van de lagere school naar het secundair onderwijs is een belangrijk moment. Om jongeren te helpen een goede en gemotiveerde schoolkeuze te maken, organiseren de gemeentebesturen van Essen, Kalmthout en Wuustwezel een scholenbeurs.

Jongeren uit het 5de en 6de leerjaar kunnen er – samen met hun ouders – kennismaken met meer dan twintig secundaire scholen uit de regio. Ook jongeren die na de 1ste of 2de graad een schoolverandering overwegen, zijn van harte welkom. Elke school heeft een informatiestand over de werking, visie, studierichtingen en -mogelijkheden. De aanwezige scholen komen uit Essen, Kalmthout, Wuustwezel, Malle, Hoogstraten, Ekeren, Kapellen, Brasschaat, Schilde, Stabroek en Antwerpen. Na deze eerste ontmoeting kan je achteraf de scholen van je voorkeur bezoeken tijdens hun opendeurdagen.

Praktisch

De scholenbeurs vindt plaats op woensdag 13 februari 2019 van 17 tot 20 uur in sporthal Koch, Eikendreef 70 in Gooreind. De parkeermogelijkheden aan de sporthal zelf zijn beperkt. Je kan ook parkeren op de Kerkplaats. Via de Oude Baan en Rode Dreef wandel je op tien minuten naar de sporthal.

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook43
Twitter
Follow Me
Tweet