Laatste nieuws:
Martine de Weerdt column Noordernieuws.be

Niet alles wat kleeft, leeft…

Op FB maken ze reclame van strapless beha’s. Ideaal, als je een zomerjurkje wil dragen met blote rug, zonder de persoon die voor je zit zeeziek te maken: wiggel-waggel. Ik besloot om online zo’n ding aan te schaffen en na 24 uur had ik het wondermiddel al in handen. Je kan het vergelijken met een grote vlinderachtige sticker. Je trekt de achterkant eraf, kleeft het geval op je borsten en met een touwtje in het midden, kun je je bumpertjes naar elkaar toetrekken, zodat het lijkt dat de zwaartekracht van bovenaf komt. Ik probeer zulke zaken graag een keertje uit voor het ware feest, aangezien ik op de dansvloer al eens een hoge sexy kous naar beneden voelde zakken. Dus ik besloot het op een maandag te testen. Het geval van de eerste keer juist kleven, bleek een zwaardere klus dan het bijhorend papiertje liet geloven. Maar na enkele pijnlijke trekpogingen kende het ding zijn plaats. Ik trok er een gewoon jurkje overheen en moest toegeven dat het er natuurlijk uitzag.
Het was op een snikhete dag en het kleverig geval verloor de strijd tegen het zweet, schoof weg en kwam voor mijn voeten op de grond terecht. “Hey mam, kijk, die mevrouw laat een vlinder vallen!” riep een klein kindje dat aan zijn mama haar jurk trok, om met een wijzend vinger yours truly aan te duiden. Alle ogen aan de kassa gingen richting kleefloze beha en daaropvolgend naar wiggel-waggel. Tja, dat heb je dan met Facebook, iedereen kent die reclame, dus het ding onder de winkelrekken stampen heeft dan geen nut meer. (En gezien mijn persoonlijks statistieken, heb ik 9 op de 10 kans dat het ding aan mijn voet zou kleven, dus kon dat ook beter laten).
Dit zijn zo van die dagen dat je van de aardbodem wilt verdwijnen: “Beam me up Scotty!” Spijtig genoeg moeten we onze nederlaag slikken en zelf stilletjes van het toneel verdwijnen, om een nieuwe jurk te kopen voor het feest. Zonder open rug.

Martine de Weerdt

Facebook251
Twitter
Follow Me
Tweet