Laatste nieuws:
Kom naar de H. Quirinusprocessie op zondag 5 mei

Kom naar de H. Quirinusprocessie op 5 mei

De Heilige Quirinusprocessie trekt op zondag 5 mei om 11 uur weer door de straten van Loenhout. Tientallen gelovigen vormen een optocht en beelden in groepen verschillende godsdienstige taferelen uit. Dat gaat van de drie wimpelvoerders tot de vriendenkring van de burgerlijke bescherming. Het is een uitbeelding van de pelgrimstocht met als hoogtepunt de zegen van het Heilig Sacrament.

Het geheel vormt een kleurrijk tafereel met vlaggen, paarden en historische kostuums. Om het ook een feestelijk karakter te geven, zijn de huizen langs de route bevlagd en hier en daar brandt een kaars.

Volg de route of bezoek een stopplaats

De H. Quirinusprocessie, in de volksmond de ‘Loenhoutsemei processie’ genoemd, maakt inmiddels deel uit van het historisch erfgoed van Loenhout. Jaar na jaar slaagt het comité er in om vrijwilligers te motiveren om mee op te stappen tijdens deze godsdienstige plechtigheid. Je opgeven als vrijwillig figurant kan steeds.

Kom je liever kijken naar dit kleurrijk evenement? Kom dan op zondag 5 mei naar Loenhout. De groep staat om 11 uur opgesteld in de Stoffezandstraat en volgt de volgende route: De Oud-Dorpsstraat, Weverstraat, Kapelstraat en Huffelplein. Aan de ingang van de Kerk na het binnendragen van het Heilig Sacrament wordt de optocht ontbonden.

Tijdens de rondgang zijn er ook twee stopplaatsen, namelijk aan de O.L. Vrouw kapel in de Oud-Dorpsstraat en aan de kapel van de Heilige Quirinus aan de Kapelstraat. Hier lezen de gelovigen enkele gebeden en geven ze de zegen van het Heilig Sacrament.

Programma:

10 uur: H.Quirinusviering: met verering van de relikwie
11 uur: H.Quirinusprocessie
12 uur: Loenhoutsemei kermis

Opgelet: bij slecht weer gaat de processie in afgeslankte vorm door in de kerk zelf.

Contact: Frans Van Hasselt – 0472 72 50 60

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: Unsplash

ES

Facebook13
Twitter
Follow Me
Tweet