Laatste nieuws:
Hou muizen uit je huis: vier tips

Hou muizen uit je huis: vier tips

Geen fan van muizen? Dan spring je ongetwijfeld enkele meters in de lucht als je er eentje in huis spot. Met deze simpele trucjes jaag je die kleine knaagdieren terug naar buiten en voorkom je dat ze opnieuw de weg naar binnen vinden.

Ze zijn klein, pluizig, razendsnel en lang niet iedereen houdt ervan. Muizen houden, vooral als het buiten koud is, van warme plekken in huis. Maar niet iedereen is daar even blij mee.

Geef ze geen kans

Gelukkig kun je die vervelende knaagdieren makkelijk terug naar buiten jagen. De oplossing? Een zakje muntthee. Muizen vinden de geur van munt en thee maar niets. Daarom combineer je dus best de twee, om er zeker van te zijn dat ze je huis echt geen leuke plek vinden om te vertoeven.
Leg de theezakjes op plaatsen waar je regelmatig uitwerpselen ziet liggen. Vergeet de gaten en kieren waar de muizen makkelijk door kunnen glippen niet. Ook een muntplantje op de vensterbank geeft al voldoende geur om ze te verjagen. Extra leuk: met munt verjaag je eveneens alle spinnen. Doe wat pepermuntolie op een watje en leg ze overal in huis.

Poorten sluiten

Zorg er ook voor dat alle spleten en kieren dicht zijn. Een muis heeft aan een gat van een halve centimeter al genoeg om je woning binnen te dringen. Deuren en kasten die onderaan niet goed sluiten of ventilatieopeningen? Dat zijn allemaal plekken waar muizen dol op zijn.

Kat als muizenvanger

Heb je een kat in huis? Dan werd je misschien wel al eens verrast door een cadeautje van je geliefde huisdier. Zocht je nog naar een extra reden om een kat in huis te halen? Het vraagt verzorging, maar je huis is in een mum van tijd muizenvrij.

Hou het proper

En last but not least: zorg dat er niets te rapen in valt in huis. Ruim je etensresten op, zorg dat je verpakkingen altijd goed afgesloten zijn en stofzuig je woning regelmatig. Muizen doen niets lever dan opzoek gaan naar heerlijke restjes of kruimels in je kasten of op je aanrecht.

Bron: Zimmo.be
Foto: Noordernieuws.be

Facebook55
Twitter
Follow Me
Tweet