Laatste nieuws:
Hondje Stimpy nog weken kreupel na trap inbreker

Hondje Stimpy nog weken kreupel na trap inbreker

Thuiskomen en zien dat er is ingebroken is een vreselijke ervaring. Maar als je er dan ook nog achter moet komen dat je huisdier mishandeld is, dan is dat traumatisch. Ilse en Peter overkwam het.

Achterruit ingeslagen

Het is 2 december. Om 21:30 komen Ilse en Peter thuis en het eerste dat ze zien is dat hun kat Tijger buiten loopt. “We dachten eerst dat hij was ontsnapt toen onze buren de honden hadden uitgelaten tijdens onze afwezigheid. Dat kan, dus daar dachten we niks van.” vertelt Peter, “We liepen achterom, de schrikverlichting ging gewoon aan en de deur was zoals altijd op slot. We vonden het wel raar dat toen we binnenkwamen de honden ons niet verwelkomden. We deden het licht aan en zagen glas op de grond in de keuken en de vloer van de living lag helemaal vol. Dat bleek van het achterraam van de living te zijn. De inbrekers hadden eerst geprobeerd met een koevoet het raam open te krijgen, dat dus niet is gelukt en hebben daarna het raam ingeslagen.”

Alles doorzocht

“Het raam stond helemaal open en onze Stimpy zat op de zetel te bibberen en Luna onder de keukentafel.” vult Ilse aan, “Alle kasten en schuiven stonden open en waren leeggehaald, boven in de slaapkamers ook. Uiteindelijk bleek er niks vermist te zijn. In de keuken hadden ze niet gezocht, we denken dat ze verschoten zijn toen onze buren thuiskwamen en zijn gaan lopen.”

Stimpy (links) en Luna
Stimpy (links) en Luna
Waakse honden

“Onze honden, en vooral Stimpy die al 9 is, zijn heel waaks. We merkten eigenlijk diezelfde avond al aan Stimpy dat het niet goed zat.” zegt Peter, “Ook de dagen erop kwam hij amper van de zetel en wilde niet naar buiten. Het viel Ilse ineens op dat hij helemaal verstijfde, alsof hij kramp had. We hebben meteen de dierenarts gebeld en konden meteen langskomen. Bij het onderzoek pakte de dierenarts zijn achterpootje en merkte dat hij erge pijn had. Er zijn röntgenfoto’s gemaakt en daaruit bleek dat het vlies aan de zijkant van zijn knieschijf helemaal afgescheurd is.”

Geschopt omdat hij huis en haard verdedigde

“De dierenarts vroeg of hij ooit geschopt was en toen viel onze frank. Want we hadden immers die avond na de inbraak al gemerkt dat er iets niet goed zat. En nu bleek dus dat Stimpy van die inbreker een enorme schop heeft gekregen. Geschopt omdat hij huis en haard van zijn baasjes wilde beschermen. Ze zei: ‘Ik weet niet of hier iets aan te doen is.’ Ze heeft de foto’s doorgestuurd naar een dierenchirurg en het bleek dat er operatief dus niets aan te doen is. Hij moest rusten en kreeg medicatie, waar hij erg ziek van werd. Dus daar moest hij mee ophouden en kreeg in plaats daarvan elke 4 weken een spuit. Het ging op een gegeven moment wel beter, maar na een wandeling zakte hij weer door zijn pootjes. We zullen hem voorlopig nog moeten blijven ontzien. Het is twijfelachtig of hij ooit nog lange wandelingen zal kunnen maken. En daar houdt hij juist zoveel van. De tijd zal het uitwijzen.”

Dieren vergeten geen mishandeling

“Die inbraak ben ik al een beetje vergeten,” zegt Ilse, “maar dat ze je dier mishandelen vind ik onoverkomelijk. Dieren vergeten dat ook nooit meer. Ik adviseer iedereen: zijn ze binnen geweest en je hebt honden, laat ze altijd even nakijken. Ze kunnen je niet vertellen dat ze mishandeld zijn, maar hebben wel de pijn en de ellende!”

LW

Facebook18
Twitter
Follow Me
Tweet