Laatste nieuws:
Hoe bereid je je woning voor op potentiële kopers?

Hoe bereid je je woning voor op potentiële kopers?

De verkoop van je huis wil je natuurlijk zo snel en efficiënt mogelijk afhandelen. Met een paar kleine ingrepen maak je je huis net dat tikkeltje aantrekkelijker voor potentiële kopers.

1. Grote kuis
Het klinkt misschien evident, maar zorg ervoor dat je huis er proper uitziet én ruikt. Organiseer een grote kuis en sla geen enkel hoekje over. Om een huiselijke geur te verspreiden, kan je bijvoorbeeld een lading verse koekjes bakken of enkele geurkaarsen aansteken.

2. Ontdoe je van alle rommel
Aangezien je binnenkort toch verhuist, is het nu alvast het ideale moment om alle overbodige spullen weg te doen. Boeken, kleding en oude kerstgeschenken. Onderwerp alle spullen die je in je huis verzameld hebt aan een kritische blik. Een goede vuistregel: 50% van je spullen mag blijven.

3. Verf de muren in neutrale kleuren
Misschien vind jij die ene knalgele muur fantastisch, maar niet iedereen heeft dezelfde smaak. Door je muren in neutrale tinten te verven, spreek je een groter publiek aan én krijgt je huis een rustige uitstraling.

4. Stop je persoonlijke spullen weg
Kopers willen zich het liefst zo snel mogelijk thuis voelen. Dat kan niet wanneer jouw persoonlijke familiefoto’s aan de muur hangen. Die stop je dus best weg als ze je huis komen bezichtigen. Overdrijf natuurlijk niet en laat wel wat decoratieve accessoires staan. Je huis hoeft heus niet op een kale showroom te lijken.

5. Zorg voor genoeg licht
Gooi alle gordijnen open. Doe bij gebrek aan natuurlijk licht gerust ook alle lampen aan. Lichte ruimtes ogen namelijk gezelliger en ruimer.

6. Laat ruimte in je kasten
Een belangrijke factor bij het kopen van een huis is de opbergruimte. Als je kasten uitpuilen met spullen zal het overkomen als of er niet voldoende opbergruimte aanwezig is. Potentiële kopers haken dan sneller af.

7. Werk die klusjeslijst af
Lampen vervangen, een krakende deur repareren, de raamkozijnen herschilderen: dit is het geschikte moment om al die klusjes die al jaren op je lijstje staan af te strepen. Kleine gebreken ogen slordig en schrikken bezoekers misschien wel af.

8. Geef je badkamer de uitstraling van een echte spa
Een stel keurig opgerolde handdoeken en een luxueus ogende set badproducten geven al snel dat beetje extra cachet aan je badkamer. En dat zou kooplustigen wel eens over de streep kunnen trekken.

9. Doe het deksel van je toilet dicht
Je zal ervan versteld staan hoe zo’n kleine actie zo’n groot verschil kan maken. Zowel op foto als bij bezoekers.

10. Bewaak de flow van je huis
Als bezoekers in elke ruimte een paar keer moeten uitwijken voor meubelstukken, geraken ze hun focus kwijt en oogt je huis kleiner dan het is. Zorg ervoor dat ze in een ruk kunnen doorwandelen en dat er overal genoeg ruimte is.

11. Verzorg de eerste indruk
Het eerste wat mensen zien, is je eventuele voortuin, oprit of voordeur. Zorg ervoor dat die verzorgd en proper zijn en de eerste hindernis is al overwonnen.

Bron: Hebbes.be

JH

Facebook9
Twitter
Follow Me
Tweet